Lélekerősítő évadra készülnek Veszprémben

Évadismertető zenés műsorral és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus 2021 eseményére való lelki feltöltődéssel várták az érdeklődőket a Kossuth utcán a Veszprémi Ifjak Pontja pavilonuk előtt a Veszprémi Petőfi Színház társulatának tagjai.

Rimányi Zita

Színművészek, helyiek is műsort adtak, verseket szavaltak a Kossuth utcán Fotó: Petőfi-színház

Tavaly októberben indított hagyományuknak megfelelően zenés, szórakoztató műsorral nyitották meg rövid nyári szünet után irodájukat a színház művészei „Örülünk, hogy így együtt lehetünk ismét. Köszönjük, hogy az elmúlt időszakban egymásba kapaszkodva próbáltuk a kultúrát, a művészetet fenntartani, és a gyógyító erejéből töltekezni. Köszönjük, hogy ebben is igazi társakra lelhetünk közönségünkben„ – nyitotta meg az eseményt Oberfrank Pál igazgató.

„Az elmúlt időszakban egyre fontosabbá vált a társadalmi felelősségvállalás intézményünkben, örülünk, hogy most már minden helyszínen, kül- és beltéren is adhatunk a színház gyógyító, feltöltő erejéből. Emellett lélekerősítő évaddal várjuk a nézőket” – tette hozzá Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser. Természetesen a szabadtéri programra is ajándékkal készültek: a legkisebbeket színházas lufival lepték meg.

Színművészek, helyiek is műsort adtak, verseket szavaltak a Kossuth utcán Fotó: Petőfi-színház

Ünnepélyes nyitóműsoruk alkalmával szerettek volna egy fontos esemény előtt is tisztelegni, így közös verselésre invitálták Veszprém lakosait a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jegyében. A rendezvény Nagy Károly apátkanonok szívhez szóló köszöntőjével és versével kezdődött. A jelentkezők a lelkükhöz közel álló istenes verssel tették még szebbé a csodás délelőttöt. Minden korosztályból, a nézők és társulati tagjai közül is többen a színpadnak kijelölt helyre léptek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában