Nyolc órán át „muzsikált” az erdő Herenden

A zenés programokhoz szokatlan, de gyönyörű környezetben várták a helyieket a hétvégén.

Molnár Sándor

Nyolc órán keresztül szólt különböző stílusú zene a Herend közeli erdőben

Forrás: A szervezők

Jánszky László polgármester ötlete alapján, a Pesovár Ernő Művelődési Ház a HATESZ Egyesülettel karöltve első ízben rendezte meg a Zenél az erdő elnevezésű programsorozatot, ahol túrákkal és koncertekkel is várták az érdeklődőket a város határában.

Nyolc órán keresztül szólt a különböző stílusú zene szombaton a Holló és Bárány Vendégház mögötti nagy réten. A szervezők nevében Bati János, a művelődési ház igazgatója elmondta: hogy kivigyék a muzsikát a természetbe, ezért több helyszínt is bejártak a környéken, és ezt találták megfelelőek a programokra. Utólag kiderült, hogy az akusztikája is remek a gyönyörű helynek, ahová egyébként 100 szalmabálát is kihelyeztek a koncertek közönsége számára. Délelőtt a HATESZ Egyesület szervezett felnőtt- és gyerektúrákat, illetve Mizda Mária vezetésével gyógynövénykereső túrát is indítottak, amely után nagy sikere volt a kóstolásnak, ahol az otthonról hozott gyógyteák mellett nyers csalánt is fogyasztottak a vállalkozóbb kedvűek.

A rendezvényen láthatták Rosta Géza gyermekműsorát, koncertezett Kövi Szabolcs, dél-amerikai dallamokat játszott a Herenden élő Carlos Cachiguango, zenélt még Sofi és Szilárd is, illetve egy órás koncertet adott a Mendelssohn Kamarazenekar. A Máté Péter-dalokat éneklő Tóth István pedig azt posztolta ki a fellépése után, hogy: Csodálatos dolog „teleénekelni” az erdőt! A vendégház frissítővel látta el a programokra érkezőket, míg az általuk felajánlott szarvasból finom pörköltet főztek.

Nyolc órán keresztül szólt különböző stílusú zene a Herend közeli erdőben
Fotó: A szervezők

A Zenél az erdő rendezvénnyel hagyományt teremtenének, a szervezők remélik, hogy jövőre is találnak forrást a herendiek körében nagy sikert arató programhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában