Nagy sikert aratott Falusi Mariann és a Füred Dixieland Band koncertje

A Füred Dixieland Band egyedülálló színfoltja a magyar zenei életnek. Balatonfüred város hivatalos zenekara olykor sztárvendégekkel lép fel, például Csopakon Falusi Mariann énekelt a koncertjükön.

Szendi Péter

Dervalics Róbert, Falusi Mariann és ketten a Füred Dixieland Bandből, Németh Kira és Kovács Gergő a koncert után

Fotó: Szendi Péter

Finom borok, minőségi pálinkák, kulináris élvezetek, gyönyörű nyári este. Mi kell még, hogy az ember jól érezze magát?

Természetesen egy fantasztikus koncert, ebben pedig nem volt hiány az idei Csopak napokon, ahol ismét bebizonyosodott, hogy az élő zenének fantasztikus varázsa van. Falusi Mariann énekessel a rendezvénysorozat utolsó napján lezajlott Füred Dixieland Band-koncert előtt beszélgettünk.

- A Somogy megyei Barcson születtem, csodás gyermekkorom volt, mindig énekeltem. Amikor Budapestre költöztünk, szüleim beírattak egy zenei általános iskolába. Megpróbáltam csellózni és hegedülni, de egyik hangszer sem jött be, végül zongorázni tanultam. Emellett az iskola kórusában is énekeltem, amire a mai napig nagyon jó szívvel emlékszem vissza. 1977 és 1980 között elvégeztem a Konzervatóriumot. 1979 és 1983 között a Zeneművészeti Főiskola tanárképző szakán tanultam – mesélte a Naplónak Falusi Mariann.

1988-ban megalapították a Pa-dö-dőt Lang Györgyivel. A rémségek kicsiny boltja című musicalben szerepeltek együtt, majd összebarátkoztak. A zenekar a balettszaknyelvben honos francia kifejezés, a „pas de deux” (jelentése: kettesben, párban való tánc) fonetikus átírása. 1989-ben megjelent az első nagylemezük, amely óriási siker volt. Azonban az igazi áttörést 1990-ben kiadott második albumuk jelentette, ezen szerepelt a szovjet katonák magyarországi kivonulásáról szóló Bye-bye, Szása! című dal, mely azonnal hatalmas sláger lett, és a rádiók a mai napig játsszák.

Dervalics Róbert, Falusi Mariann és ketten a Füred Dixieland Bandből, Németh Kira és Kovács Gergő a koncert után Fotó: Szendi Péter

- Négy éve ismerem Dervalics Róbertet, a Füred Dixieland Band vezetőjét, aki nemcsak kiváló zenész, énekes, hanem nagyszerű ember is. Imádom, ahogy felkonferál egyes számokat, teljesen beleéli magát, mindig képes valami újat kitalálni. Nagyon sokat koncerteztünk együtt, és természetesen hatalmas örömmel jöttem Csopakra, amely egy csodálatos falu – hangsúlyozta lapunknak nyilatkozva Mariann. Mint mondta, pályafutása során a legnagyobb hatással Presser Gábor volt rá, aki felkarolta őt, dalokat írt neki.

Falusi Mariann úgy fogalmazott, számára a Balaton maga a csoda. Hozzáfűzte, már sok helyen járt a világban, de ilyen nagyszerű, páratlan hangulatot sehol sem tapasztalt, ezért is kellene jobban megbecsülnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában