Elindult a felnőtt színházi bérletek értékesítése Pápán

Következő színházi évadára három- és ötelőadásos bérletet kínál a felnőtteknek a Jókai Mór Művelődési Központ, mely megújult épületben várja a visszatérő közönséget.

Laskovics Márió

20200308 Pápa Pápai Musical Stúdió gálaműsora a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A Jókai Mór Művelődési Központ kétféle bérletet kínál a felnőtt közönség részére a 2021/22-es színházi évadra. Cseh-Müller Orsolya kulturális szervező a Naplónak nyilatkozva elmondta, a múlt század legendás komikusáról, Latabár Kálmánról elnevezett sorozatban három könnyed színdarab látható: A miniszter félrelép című vígjáték a Bánfaly Stúdió, Molnár Ferenc Az ördög című vígjátéka a Zenthe Ferenc Színház, illetve a klasszikus Osztrigás Mici című zenés bohózat a Turay Ida Színház előadásában.

– A másik, ötelőadásos bérletünk Voyta Adolf pápai műépítészről kapta a nevét, akit jelentős színházépítőként tartanak számon. Az ő tervezi alapján készült az 1881-ben épített és 1931-ben lebontott helyi színházépület, mely mintául szolgált számára a más városokban létrehozott munkáihoz is. Van átfedés a két bérlet közt, ugyanis az első két vígjáték ebben is szerepel. Ki kell emelni innen Reginald Rose örök érvényű drámáját, a Tizenkét dühös embert, melyből Sidney Lumet rendezett világhírű mozifilmet 1957-ben. A felvetett morális kérdéseken túl egy izgalmas krimit kapunk a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában, többek között Mucsi Zoltán és Debreczeny Csaba szereplésével. Továbbá megtekinthető lesz a Veszprémi Petőfi Színház Mozartra várva! című musical show-ja, valamint a Válaszfalak című vígjáték az Orlai Produkció előadásában, Kern András és Hernádi Judit párosával – tájékoztatott Cseh-Müller Orsolya.

A bérletek október 30-ig válthatók meg a JMK jegypénztárában, az Esterházy-kastélyban és a Kékfestő Múzeumban. Az előadásoknak egyelőre nincs fix időpontja, de szeretnék szombatonként tartani azokat. A mindkét bérletben szereplő A miniszter félrelép lesz az első darab várhatóan november végén.

– A 2019/20-as évadunk majdnem telt házas, nagyon sikeres volt. A járványhelyzet miatt a tavalyi évadunk elmaradt. A viszontagságos időszak után, megújult épületben fogadhatjuk a közönséget. Sokan érdeklődtek már és várják a színi előadásokat. Köszönjük a régi és új bérleteseinknek, hogy türelemmel voltak – tette hozzá a kulturális szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában