Közelebb hozták a költészetet a fiatal közönséghez Tapolcán

Az utóbbi időben egyre nagyobb szerep jut a verseknek, irodalomnak. Ezt a vonalat erősíti a Kávészünet zenekar is, amely a Wass Albert Könyvtár és Múzeum meghívására fergeteges hangulatot teremtett a Tamási Áron Művelődési Központ színpadán.

Smidhoffer Eszter

A zenekar tagjai: Popovics György – ének, billentyűk, Németh Ferenc – gitár, vokál, Komáromi Kristóf – dob, sampler, Boros Bálint – baszszusgitár, vokál

Forrás: Kávészünet

A könyvtárban egy, a hagyományőrző programok, rendezvények támogatására kiírt pályázat sikerének köszönhetően a helyi és környékbeli kultúra iránt érdeklődők hangulatos Kávészünet-koncerttel lehettek gazdagabbak.

Az együttes a legismertebb klasszikus és kortárs költők – Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós, Nagy László stb. – művei mellett saját versátiratokat is megszólaltattak modern, lendületes, ütemes hangzással.

Méltó módon tisztelegnek a nagy magyar költők munkássága előtt a megzenésített versekkel, melyekkel könnyedén meghódítják a mai fiatalságot is a költészet számára.

A koncertet átjárta az energia, a lendület, mely vissza- köszönt a nézők részéről is, akik nem győztek tapsolni a különböző produkciók után. A fiúk teljes átéléssel keltették életre a népszerű verseket, felvonultatva az érzelmek teljes skáláját.

A zenekar tagjai: Popovics György – ének, billentyűk, Németh Ferenc – gitár, vokál, Komáromi Kristóf – dob, sampler, Boros Bálint – baszszusgitár, vokál Fotó: Kávészünet

Többek között Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós, Nagy László és Petőfi Sándor klasszikusai is elhangzottak – a közönség nagy örömére. A megzenésített verseket csillogó szemekkel, izgatottan hall- gatták a vendégek, akik kedvenc költeményüket is felfedezhették a feldolgozások között.

A kultúra és a zene szeretete rengeteg embert vonzott a koncertre. A fiatalabb és idősebb korosztály egyaránt jól szórakozott az előadáson. Az együttesnek eddig öt albuma – Kávészünet, Tiszta szívvel, Legyen tánc!, Ülj ide mellém, SZUPER(H)ÍRÓK – jelent meg, de már dolgoznak a tagok a hatodikon is.

A Kávészünet együttes zenéje, előadásmódja kapcsolatot teremt a mai fiatalság és az irodalom között. Hatásukra a diákok könnyedén tanulják a Cinege cipőjét vagy éppen a Füstbe ment tervet. Energikus koncertjükön garantált az önfeledt hangulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában