Új pinceszínházzal ünnepelte tízéves fennállását a pápai S. K. Társulat

Régi álma vált valóra nemrég az idén tízéves S. K. Társulatnak, ugyanis megnyitották a saját kezűleg kialakított színházukat az Arany Griff szálló pincehelyiségeiben.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az S. K. Társulat 2011-ben alakult azon céllal, hogy színvonalas előadásokat juttasson el olyan településekre is, ahol a nagy színházak produkcióit nem tudják megfizetni. Nem titkolt céljuk továbbá a minőségi szórakoztatás, ezért többnyire vidám darabokat állítanak színre, színvonalas előadásokat kínálnak. Nevük a Saját Kezűleg rövidítése, mely mindent elmond róluk. Maguk gondoskodnak mindenről, beleértve a jelmezeket, a díszleteket, a szereplést, a rendezést és a műsorszervezést. Ezúttal is saját kezűleg, hosszú időre berendezkedve alakították ki új színházukat az Arany Griff szálló alatt.

Nagy Imre társulati tag az újonnan, saját kezűleg kialakított pinceszínház előterében Fotó: Laskovics Márió/Napló

A pinceszínház szakmai megnyitóján a Pápa Városi Televízió a társulat elmúlt tíz évéről készített riport-összeállítását tekintették meg, majd Nagy Imre társulati tag köszöntötte a meghívott vendégeket. Mint mondta, évek óta saját térről álmodoztak, ahol a próbák mellett megtarthatják a kamara előadásaikat is.

– Több helyütt kerestük a lehetőséget a városban, de a technikai igényeinknek és a mára egész naggyá vált díszlet- és kellékraktárunknak megfelelőt nem találtunk. Szerencsénkre a szálló tulajdonosa megkeresett minket és felajánlotta, hogyha kipakoljuk és rendbe tesszük, akkor megkaphatjuk a pincét. A legnagyobb helyiség a színházterem, mögötte öltöző található, mellette díszlet- és kellékraktár. A nagy előteret társalgóvá alakítanánk, ahol az előadások alkalmával le lehet ülni beszélgetni. Illetve egy helyiséget később rendezünk majd be saját igényeink szerint. Terveink között szerepel, hogy itt egy kis S. K. kultúrcentrum alakuljon ki, minél színesebb élettel. Bárkinek nagyon szívesen helyet adunk, aki itt fellépne, kiállítást rendezne, beszélgetős, felolvasó vagy egyéb estet szeretne tartani. A megnyitóra olyan személyeket hívtunk meg, akiknek köze van a színjátszáshoz, segítettek már minket vagy remélhetőleg a jövőben fognak – jegyezte meg Nagy Imre.

A kellékeknek külön raktárhelyiséget tudtak kialakítani Fotó: Laskovics Márió/Napló

Hozzátette, vendégművészekkel is dolgoznak, távlati célként szeretnének fiatalítani. A jubileumi évükre, októbertől márciusig négyelőadásos bérletsorozatot kínálnak, emellett vidéken tájolnak a megyei és a városi könyvtárnak köszönhetően.

A program pezsgős koccintással, kötetlen beszélgetéssel, ötleteléssel zárult.

Az S. K. Társulat következő előadása Neil Simon Furcsa párjának női változata lesz október 30-án 19 órakor a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában