Gazdag nemzetközi repertoárral állt színpadra a Jubilate Nőikar

A Jubilate Nőikar volt a vendége a Zenés estéknek a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő- központ kiállítótermében. Az október 26-ai koncerten népszerű dallamok hangzottak el a világ minden tájáról. A közönség hallhatott klasszikus kórusműveket, megzenésített verseket, illetve magyar, amerikai, olasz, cseh, perui, sőt még afrikai dalokat is a hangulatos esten.

Molnár Sándor

A női kórus több mint egyórás koncerttel lepte meg a szabadidőközpont közönségét

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az eredetileg közös fellépésként meghirdetett műsorban a Borostyán Férfikar betegség miatt nem tudta vállalni a szereplést, így a hölgyek adtak több mint egyórás koncertet. A női kar életében kihívásokkal telt el az elmúlt másfél év. Természetesen a vírushelyzet miatti korlátozások őket is érintették, de alkalmazkodtak a rendkívüli körülményekhez, és nem álltak le a daltanulással. Stílusosan A csönd éve volt című számmal kezdték előadásukat.

Hartinger Nándorné karnagy elmondta, hogy a karantén idején felénekelte a szólamokat, majd feltette azt az internetre, a kórustagok otthon megtanulták, és amikor végre újra találkozhattak, akkor közösen is elpróbálták. A Zenés estékre változatos műsort állított össze a karnagy. Zömében közismert dalokból válogatott, hogy jól szórakozhasson a közönség.

Elhangzott az is a koncerten, hogy a 2020-as év a szokásos módon indult a női kar életében. Felléptek Keszthelyen, részt vettek a devecseri szakiskola szalagavatóján, és megünnepelték a farsangot is. Utána következett egy hosszabb szünet, majd májusban találkoztak újra.

A női kórus több mint egyórás koncerttel lepte meg a szabadidőközpont közönségét
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A nyár és a szeptember a próbák és a kirándulások jegyében telt el. Az énekkar tagjai jártak Gárdonyban, Velencén, Kápolnásnyéken, Martonvásáron, Máriabesnyőn, Egerben, Egerszalókon, Sopronban, Fertőrákoson, Fehérvárcsurgón, Bodajkon, Csókakőn és Gánton is. Az együttlét örömét a balatonfüredi kórustáborban élvezték. Felejthetetlen élmény volt számukra az éjszakai éneklés az egri minorita templomban, ahol még a káplán is velük dalolt.

Az őszi-téli-tavaszi időszak az internetes kapcsolatról szólt. Idén csak májusban indulhattak el a próbák, és a kar végigdolgozta a nyarat, mert szerették volna bepótolni a kimaradt próbákat. Négy napot töltöttek Gárdonyban, Füreden és Zalakaroson. Ezeket a táborokat a sok-sok munka, a jó hangulat és az együttlét öröme jellemezte.

A sok gyakorlásnak meglett az eredménye, mert remek koncertet adtak a hölgyek a művelődési házban. A fellépésüket követő vasárnapon pe- dig újabb élmény vár a Jubilate Nőikarra, mert Budapestre kirándulnak, ahol megnézik az Operaház Fantomját a Madách Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában