Hangversenyt adtak a pápai művészeti iskola növendékei

Közel húsz műsorszámnak, szóló- és kamaradaraboknak, kezdő fellépéseknek egyaránt tapsolhatott a közönség az Allegro AMI növendéki hangversenyén.

Laskovics Márió

Furulyatrióval vette kezdetét a hangverseny a Huszár Közösségi Házban

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola hosszú idő után, az idei tanévben először tartott növendéki hangversenyt kedden a Huszár Közösségi Házban. Az alkalmon közel húsz műsorszám, szóló és kamaradarabok egyaránt elhangzottak, felcsendült furulya, népzene, cselló, zongora, több diák első ízben mutatta meg magát közönség előtt.

Szili Gabriella igazgató elmondta, örülnek, hogy személyes szereplést szervezhettek a gyerekeknek
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Szili Gabriella igazgató elmondta, nehéz időszakon vannak túl, a tavalyi tanévet nagyrészt online tartották és úgy is zárták le, ezért örülnek, hogy megszervezhették a gyerekeknek a személyes szereplési lehetőséget. Hiszen a zenetanulás, a társas zenélés elsődleges célja, hogy saját és egymás örömére művelhetik.

Népzenei kvartettnek is tapsolhatott a közönség Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Az online oktatás nem volt hiábavaló, elégséges formája volt a tananyag átadásának, de minőségi munkát nem lehetett végezni személyes kapcsolat nélkül. Mindannyian vágytunk erre, hogy személyesen tudjunk dolgozni, ez a piciknél legfontosabb. A csoportos oktatásban nagy károk keletkeztek a telephelyeink, művelődési házunk zárvatartása miatt. Online nagyon nehéz néptáncot, modern táncot tanítani, de a fő baj, hogy az a fajta motiváció, ami szükséges ahhoz, hogy a gyerekek a szabadidejüket egyáltalán erre áldozzák, az nagyon hiányzott, és a lelkesedés azóta sem tért vissza teljesen. A kamarazene begyakorlása szintén ellehetetlenült az online térben – nyilatkozta az igazgató.

Auerbach Dorka első alkalommal mutatta meg közönségnek csellótudását Fotó: Laskovics Márió/Napló

Mint mondta, a hangversenyeikre részben önkéntes alapon, a tanárok javaslatára válogatják ki a fellépőket. – Több tanítvány először lépett színpadra, ami fontos, mert online nem lehet az előadó-művészetet gyakorolni. Minél korábban kezdik, annál inkább fogják majd később legjobb tudásuk szerint megtölteni a saját fellépésük pillanatait – tette hozzá Szili Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában