Japán versenyzongorát adták át Uzsán

Ünnepi koncert keretében adták át a pályázaton nyert japán versenyzongorát a kultúrházban szombaton este.

Tóth B. Zsuzsa

A hangszer avatási ünnepségén a helyi Gábor Emma is bemutatta tudását

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő az avatási ünnepségen arról beszélt, hogy az elmúlt két évben a településen több beruházást is átadhattak, fontos tárgyalásokat folytattak. – Mindig történik valami fontos itt, ehhez gratulálok, a jó teljesítmény mindig egy összefogás eredménye, ahogy a térség is összefogott itt. De ma nem csak épületet, tárgyat adunk át, hanem lehetőséget biztosítunk arra, hogy az elkövetkező időszakban a lélek is ünnepeljen. Hiszen jó néha megállni, átélni a kultúrát, más dimenzióba kerülni – mondta a képviselő és megköszönte az egyesületnek, hogy felvállalta azt a missziót, amellyel a környék településeit zongorával láthatta el. Így profi előadók játszhatnak egy minőségi hangszeren, a közönség pedig olyan koncerteken vehet részt, amelyeket eddig csak televízióban láthatott.

A hangszer avatási ünnepségén a helyi Gábor Emma is bemutatta tudását Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Táborosi László polgármester beszédében szólt a falu múltjáról. – A község a 60-as évektől kulturális központi szerepet is betöltött, erre utal a kultúrház mérete. Az egykori szerep egy részét szeretnénk visszakapni, ebben segít a művésztábor, a színházi előadások, a tervezett bel- és kültéri mozik, nyári fesztiválok sora. A kulturális kínálat zenei program lehetőséggel bővül most. A 11 millió forintos Kawai zongora segítségével évente több komolyzenei koncertet rendezhetünk. A helyi fiatalok, zenét tanuló gyerekek számára pedig lehetőséget biztosít a hangszer a gyakorlásra, a programjainkon való megjelenésre – mondta a polgármester és megköszönte mindazok támogatását, akik segítettek abban, hogy a település egy versenyzongorával gazdagodjon, továbbá kifejezte örömét, hogy a zongorán már most helyi fiatal is játszik.

A Leader Vulkánok Völgye Egyesület elnöke, Bedő Lajos úgy fogalmazott, hogy az egyesület 10 éve szervez hasonló átadásokat, ünnepséget. – A vidéki életet szeretnénk ezzel szebbé, jobbá tenni, hogy ne csak a mulatós zene jusson el ide, hanem a minőségi kultúra szintén, még a legkisebb kisebb településre is – mondta az elnök.

Az ünnepi beszédeket követően Balázs Szilárd, a helyi Gábor Emma és Ludmány János játszott a zongorán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában