Lévai Anikó is részt vett a balatonfüredi irodalmi szalon megnyitóján

Lévai Anikó is tiszteletét tette a Szőcs Géza Irodalmi Szalon megnyitóján, Balatonfüreden a Vaszary Villában szombaton este.

Kovács Erika

0211113 balatonfüred vaszary Galéria. Hamvas napok megnyitója. Bóka István mond köszöntőbeszédet. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A szalont, melyet Szőcs Géza Kossuth-díjas és József Attila-díjas erdélyi magyar költő tiszteletére hoztak létre, Bóka István polgármester és Cserép László, a szalon vezetője nyitotta meg. Az esten közreműködött Für Anikó Jászai Mari-díjas színművész, Balázs János, Kossuth-díjas zongoraművész és Kováts Péter, Bartók-Pásztory díjas hegedűművész. Az eseményre a Hamvas Napok apropóján került sor, melyet november 12-14 között rendeznek meg Balatonfüreden, több helyszínen.

Cserép László mondott köszöntőbeszédet
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hamvas Béla Kossuth-díjas magyar író, filozófus, esztéta és könyvtáros szellemét idézi meg rendkívül gazdag programsorozattal a hagyatékát ápoló és őrző Hamvas Béla Asztaltársaság Balatonfüreden.

Lévai Anikó is részt vett az eseményen
Fotó: Pesthy Márton/Napló

- A Balaton északi partjának fővárosa, Balatonfüred méltán a kultúra városa, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a most létrehozott teljesen új irodalmi szalon is. Mindenkit arra bíztatok, hogy látogasson el a Hamvas Napokra, hiszen Koloska-völgyi zarándoklattal, zongora esttel, borkóstolóval idézik meg Balatonfüreden a magyar irodalom és bölcselet egyik legnagyobb alakját, Hamvas Bélát. Legyünk büszkék azokra, kik életüket a magyar irodalomnak szentelték! – közölte lapunkkal Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában