Negyedik krimijét mutatta be földijeinek a pápa-tapolcafői írónő

A Pápa városáról is mintázott helyszínen játszódó romantikus krimisorozatának második kötetét mutatta be a helyi származású Megyeri Judit író a közelmúltban a tapolcafői kertbarátok körében.

Laskovics Márió

Megyeri Judittal, a helyi származású krimiszerzővel Somogyi Zoltán, a Tapolcafői Kertbarátkör elnöke beszélgetett

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Megyeri Judit író negyedik, Csontvázak a szekrényben című könyvét mutatta be októberben a kultúrházban, a kertbarátkör meghívására. A szerzővel Somogyi Zoltán elnök beszélgetett. A Tapolcafőn született, Pápán közgazdasági végzettséget szerzett, a krimit a romantikával megspékelő író a tavasszal ezer példányban megjelent kötetéről elmondta, a Rózsakői rejtélyek című, hazánk egy, Pápáról is mintázott városában játszódó sorozat második darabja. A két rész önállóan is olvasható, de hamarosan trilógiává bővül a történet.

Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Az első kötet mellékszereplői lépnek elő a folytatásban, illetve megjelenik a két korábbi főszereplő is a magánnyomozói iroda körül bonyolódó sztoriban. Az újabb nyomozást ezúttal négy szemszögből követheti nyomon az olvasó. Nehezebb kihívás volt a megírása, de nagyon élveztem. Vázlat alapján építettem fel a történetet, hogy tudjam, honnan indul, hová tart, milyen mellékvágányai vannak, mi lesz a vége. Zsarolólevéllel kezdődik, gyilkosságig fajul és meglepő a végkifejlet – jegyezte meg a férjével és óvodás kislányával Fóton élő szerző, akinek következő regénye a Skóciában játszódó Felföldi rejtélyek második kötete lesz. Nemrég szerkesztőtársával saját kiadót alapított. Tavasszal tehát tőlük további thrillerek, krimik, szórakoztató irodalmi regények várhatók.

Megyeri Judittal Somogyi Zoltán, a Tapolcafői Kertbarátkör elnöke beszélgetett Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Már a gimnáziumban is szerettem fogalmazásokat írni, utána sokáig blogot, novellákat, gyakorlásként évekig fan fictiont írtam meglévő regényekhez. Hat éve jött az első saját regényem gondolata, az még Jud Meyrin álnév alatt jelent meg 2019-ben. A Rózsakői rejtélyekhez kedvcsináló gyanánt e-könyv formában előzménynovellák tölthetők le ingyenesen. Úgy tapasztalom, egyre többen olvasnak e-könyv-olvasóval – fűzte hozzá a fiatal író.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában