Pályázaton díjazták a nagyvázsonyi természetfotóst

December 31-ig tekinthető meg a Linergy – Az Év Természetfotósa 2021 pályázat legjobb alkotásaiból összeállított tárlat a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol látható Mesterházi József képe is.

Molnár Sándor

Mesterházi József Hurokban című fotója a Kezünkben a Föld kategóriában első díjat kapott

A pályázatra 173 fotóstól 3462 érvényes kép érkezett, melyek közül az utolsó fordulóba jutott 116 látványos alkotást állították ki. Ezek között szerepel a nagyvázsonyi Mesterházi József Hurokban című fotója is, amely a Kezünkben a Föld kategóriában első lett, és egy különdíjat is kapott a Magyar Fotóművészek Szövetségétől.

– Fiatal dámbika az erdővédelmi kerítés maradványaiba keveredett a bakonyi erdőben. A küzdelem a szabadulásért már egynapos lehetett, kimerülten is életveszélyes mozdulatokkal próbált szabadulni. Érzékelte, hogy ott vagyok, talán várta is a segítséget, amit a nálam lévő késsel körülbelül harminc perc alatt meg tudtam adni – fűzte hozzá a díjnyertes alkotáshoz Mesterházi József, aki a Bakonyerdő Zrt. erdésze a területen, ahol a fénykép készült.

Mesterházi József Hurokban című fotója a Kezünkben a Föld kategóriában első díjat kapott

A díjakat november 10-én ünnepség keretében adták át a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában