Showcase fesztivál Veszprémben – Ezeket az előadókat várjuk a legjobban (2. rész)

Idén először a Music Hungary Szövetség – hagyományteremtő jelleggel – feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Horváth László

Forrás: Superflake facebook

Három részes sorozatunkban három olyan alkotót mutatunk be, akiket a legjobban várunk a két napon át tartó fesztivál fellépői közül.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó Showcase fesztivál célja, hogy a Music Hungary Konferencia kiegészüljön egy két napos koncertsorozattal, ahol három, egymástól hangulatában is különböző helyszínen, több mint húsz produkció mutatkozhat majd be.

Ahogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa honlapján írják, a IX. Music Hungary Konferencia idén arra fókuszál, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez, így a fesztivál sem tehetségkutató műsor: a fellépők kivétel nélkül bizonyítottak már fesztiválokon, akár a nemzetközi színtéren is. A showcase így inkább találkozási pont a zenei szakemberek és az előadók között.

A Superflake név mögött Fodor Máriusz, billentyűs és dalszerző áll, aki eddig többek között a Magashegyi Underground és a Kaukázus alapítótagjaként volt ismert. Néhány évre felhagyott az aktív zenekarozással, majd szólóprojektbe kezdett, hogy 2020-ban kijöjjön az első önálló nagylemezével. Zenéjét nagyban befolyásolja az elektronika, de ahogy egy interjúban fogalmaz: „ a számok tempója és mondanivalója elég széles skálán mozog, mégis összetartja az albumot egy karakteres, egységes hangzásvilág.” Épp ez a szerteágazó hangzásvilág teszi a stílust nehezen beskatulyázhatóvá. A tört ütemek a dubstep és drum 'n' bass alapjait idézik, azonban mindvégig jelen van a minimalra jellemző feszített tempó. Érzelmek sokasága jelenik meg a dalokban, belső viaskodás, harag, megbékélés, fájdalom. Épp emiatt lesz különleges, és nehezen emészthető.

Superflake mellett többek között AKC Misi, a Sorbonne Sexual, a Grand Blue és a Kurtautca várja a kíváncsiskodókat.

Fotó: Music Hungary Szövetség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában