Showcase fesztivál Veszprémben – Ezeket az előadókat várjuk a legjobban (3. rész)

Idén először a Music Hungary Szövetség – hagyományteremtő jelleggel – feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Horváth László

Három részes sorozatunkban három olyan alkotót mutatunk be, akiket a legjobban várunk a két napon át tartó fesztivál fellépői közül.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó Showcase fesztivál célja, hogy a Music Hungary Konferencia kiegészüljön egy két napos koncertsorozattal, ahol három, egymástól hangulatában is különböző helyszínen, több mint húsz produkció mutatkozhat majd be.

Ahogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa honlapján írják, a IX. Music Hungary Konferencia idén arra fókuszál, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez, így a fesztivál sem tehetségkutató műsor: a fellépők kivétel nélkül bizonyítottak már fesztiválokon, akár a nemzetközi színtéren is. A showcase így inkább találkozási pont a zenei szakemberek és az előadók között.

Saya Noé első EP-je, a melankolikus, artpopos-downtempós, dallamos elektropop számokat felvonultató Taboo 2020-ban jelent meg, az énekes-dalszerző-producer, aki gyerekkora jelentős részét Malajziában töltötte, komoly YouTube- és Twitch-jelenléttel bír. Neve ismerős lehet, hiszen a Veszprémi Utcazene Fesztiválon találkozhattunk már vele idén. Saya Noé a legsikeresebb magyar zenei streamer a Twitch portálon, emellett – ha épp nincs járvány – szóló akusztikus és zenekarral adott koncerteken is összefuthatunk vele. Az elismert brit producer, Matt Lawrence-szel közös dalát 2019-ben 18 európai rádió tűzte már műsorára. Stílusa melankolikus, artpopos-downtempós, dallamos elektropop, különleges hangja pedig könnyeden és finoman szövi át dalait.

Saya Noé mellett többek között Abigél, Perrin, Sasa Lele és a Villö Acetone várja a kíváncsiskodókat.

Fotó: Music Hungary Szövetség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában