Hirdetés

2021.11.25. 05:00

Újrahasznosított alkotás a Hangvillában

Jöjjön el Ön is és hallgassa meg a baljós aspektusok mögött felsejlő nyugalmat Britten fiatalos alkotásában, olyan zeneszerzők művei mellett, mint a látássérült John Stanley, a zenei vetélkedést megteremtő Corelli, a lélekbúvár Vivaldi és lovaggá ütött Mozart. Találkozzunk december 15-én Veszprémben a Hangvillában.

A Budapesti Fesztiválzenekar kamarazenei hangversenyének műsora ezúttal is rendkívül változatos. Angol, itáliai és osztrák muzsika, eltérő korok és zenei iskolák elevenednek meg különleges szólóhangszerek közreműködésével. A Corellitől Brittenig ívelő koncerten az együttes tagjai számára kiírt Végh Sándor Verseny többszörös győztese, Szőke Zoltán kürtművész és a kezdetektől a BFZ-ben zenélő Kertész György csellóművész lép színpadra a virtuozitás, az intimitás és a letisztultság jegyében. A hangverseny első felében a barokk concerto három arcát ismerhetjük meg.

John Stanley gyermekként egy szerencsétlen baleset következtében látását vesztette, de a veszteség megerősítette többi érzékét, amit felnőttkorára a zenében tudott kamatoztatni. Corelli és Vivaldi után pedig Mozart komoly virtuozitást igénylő kürtversenye és – újabb másfél évszázadot ugorva – Britten műve szólal meg, amelyben a szerző saját gyermekkori kompozícióit gondolta tovább érett fejjel. A zeneszerző szabálykövető tizenévesként írt darabjainak dallamai még mentesek az anti-militarista háború jegyeitől. Ezeket az ártatlan gyerekkori melódiákat használta fel Simple Simphony művében.

Veszprémi közönségünktől ezzel a koncerttel búcsúzunk ebben az évben kellemes ünnepeket kívánva, de ne csüggedjenek az újév még két csodás koncertet tartogat. A Hangvilla bérlet következő koncertjén a világhírű The King’s Singers produkcióját hallhatják, végül a Concerto Budapest és Várjon Dénes hangversenyével zárul az évad.

Jegyek válthatók a Hangvilla jegypénztárában, valamint online a www.jegymester.hu oldalon. További információ a www.filharmonia.hu oldalon található!

2021_12_15_Filharmonia_Veszprem_1670x1090


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában