Programkavalkád

2021.11.22. 15:00

Változatos adventi kínálat Sümegen

Idén is színes kulturális és családi programokkal várják az adventi időszakban a sümegieket és a térség lakosait a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház szervezésében.

Szijártó János

Az intézmény vezetője, Oszkai Réka kérdésünkre elmondta, hogy a változatos programok mellett a hagyományos adventi gyertyagyújtás sem marad el, hacsak a járványhelyzet nem írja felül a terveket. November 28-án, advent első vasárnapján Nagy József főesperes-kanonok gyújtja meg a gyertyát, s szenteli meg a koszorút a plébániatemplom előtt. Közreműködik a Sümegi Városvédő és -szépítő Egyesület. A következő vasárnap Papp Lászlóné, a Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde vezetője gyújt gyertyát, közreműködik az ovi Napocska csoportja. A harmadik gyertyát Oszkai Réka, a negyediket Végh László polgármester gyújtja meg. December 12-én a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ színjátszó köre, 19-én a Szegedi Róza női kar színesíti a műsort. A program mindegyik vasárnap 16.30 órakor kezdődik.

Az adventi időszakban számos érdekességet kínál a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ. November 23-án, kedden 17 órakor a protokoll nagyasszonya, Görög Ibolya szaktanácsadó lesz a vendég, aki a helyes protokollról tart előadást Mindennapi maceráink címmel.

– Pódiumestek sorozatunkban advent első vasárnapján, november 28-án 17 órától Pilinszky Jánosra emlékezünk születésének 100. évfordulója alkalmából. December 2-án 17 órakor zárjuk az egész évet átfogó közösségi programunkat, az Egerszegi 100 projektet. Ezen a napon Tölgyesi József egyetemi adjunktus lesz a vendégünk. December 3-án a Kisfaludy-gimnázium szalag­avató ünnepségének adunk otthont. Advent második vasárnapján mesevetítésre és karácsonyi játszóházra hívjuk az érdeklődő családokat. Emellett további ötletes programokkal is készülünk, mint például családi vetélkedők, közösségi karácsonyi cserebere, jótékonysági akciók – hangsúlyozta Oszkai Réka. Hozzátette, advent harmadik vasárnapján 17 órától az egykori megasztáros Klippel Dávid lesz a vendégük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában