Versmondással egybekötött borkóstolót tartottak a Pannon Köztérben

A Köztér szeptember végén nyílt meg azzal a céllal, hogy az egyetemi hallgatókhoz közelebb vigye az Európa Kulturális Főváros (EKF) 2023 programot, és erősítse a közösségépítést.

Marton Attila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Októberben 21 programot tartottunk meg, novemberre 15, decemberre hat rendezvényt tervezünk, mondta el érdeklődésünkre Kővári Edit, a Pannon Egyetem EKF-referense, a Pannon Köztér vezetője. A programok sorában szervezték meg a borkóstolót is, az egyetemen 2018 óta működő CoolLaunch hallgatói önkéntes csoport ötlete alapján. A programon a balatoni borhoz és a régióhoz köthető verseket egyetemi hallgatók és az önkéntes csoport tagjai olvasták fel.

Jahni Bálint és Kővári Edit a programon Fotó: Nagy Lajos/Napló

A programon Jahni Bálint, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának másodéves hallgatója a dél-balatoni borvidékről tartott rövid előadást. Elhangzott, a borvidék ültetvényein 3200 hektáron termesztenek szőlőt, a térségben a rómaiak kezdték el a szőlőművelést. A régióra jellemző mikroklíma és a föld adottságai révén a borászok könnyű, illatos és gyümölcsös fehérborokat, valamint könnyedebb vörösborokat készítenek. Az ismertető után a résztvevők egy kötcsei pincészet borait kóstolhatták meg a versmondások között. A terveik szerint a következő alkalommal a Balaton északi partjának borai kerülnek középpontba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában