Tehetséges fiatalok

2021.12.13. 06:50

Fellépési lehetőségek a VeszprémSztár vetélkedőn

Piltman Anna az ének, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes a tánc kategóriát nyerte meg Veszprém megyeieknek és itt tanulóknak meghirdetett tehetségkutató versenyen. A VeszprémSztár döntőjét szombaton tartották meg a Petőfi Színházban.

Rimányi Zita

A VeszprémSztár ének kategóriát Piltman Anna nyerte meg

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hegedűs Barbara veszprémi alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Ovádi Péter országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a megyeszékhely 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet viselheti. Ezért fontos már most megmutatni, milyen sokszínű a kulturális élete. Olyan kezdeményezéseket is felkarol, amelyeken a megyében élő fiatal tehetségek mutatkozhatnak be.

A második Kiss Anna lett
Forrás: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő hozzátette: ezzel is megmutatjuk megyénk értékeit, amikre büszkék lehetünk. A VeszprémSztár fordulóiba bekerülteknek az eseménysorozat nemcsak bemutatkozási, fellépési lehetőséget és ezáltal tapasztalatszerzést biztosított, a Petőfi Színház színészei mentorálták őket – szögezte le Ovádi Péter. Reméli, hogy a tehetségkutató versenyen szerepeltek közül több fiatal kap szárnyra, hogy a már neves művészek példáját követve színesítse Veszprém és a megye művészeti életét. 

A döntőbe jutott 12-12 produkció után, a szakmai zsűri döntése nyomán kihirdették a győzteseket. 

Az ének kategóriát Piltman Anna nyerte meg. A második Kiss Anna lett, a harmadik Mihók Johanna. A tánc kategóriát szatmári táncokat felvonultató koreográfiájával nyerte meg a Veszprém-Bakony Táncegyüttes. A további helyezettek: Kid Rock And Roll Sportegyesület Csinizsaruk formáció, Balaton Fitness Hungary Sportegyesület Survivor Trió. 

A harmadik Mihók Johanna
Forrás: Pesthy Márton/Napló

Arról már korábban írtunk, hogy a Petőfi Színház, a Polgári Csapat Ifjúsági és Kulturális Egyesület és a Kid Rock And Roll rendezte meg a megye tehetségkutatóját 14 és 29 év közöttieknek. Sok fiatal művész él itt, akiknek szerették volna megadni a lehetőséget, hogy megmutassák tehetségüket – hangsúlyozta Bóka Bence, a VeszprémSztár szervezője. A tánc kategória felelőse, Bondor Virág úgy véli, ez az esemény a kultúrát, a táncot és a művészetet népszerűsíti, ami azért fontos, mert ezek is meghatározzák mindennap­jaink minőségét. Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese arról beszélt, intézményüknek mindig fontos volt a fiatalok szakmai, művészeti kiteljesedésének segítése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában