Koncert

2021.12.19. 12:00

Karácsonyi hangverseny a Hangvillában

Veszprém Város Vegyeskara Szent Cecília hárfáján címmel december 22-én rendezi meg karácsonyi hangversenyét a Hangvillában.

Balla Emőke

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– A veszprémi zenebarátok számára már több mint négy évtizede a karácsonyi koncert adja az ünnepi napokra a kezdő hangolódást, az örömteli találkozást. Az elmúlt időszakban a karácsonyi koncert is különleges megoldásokat kívánt: 2020-ban nem lehetett megtartani, ezért idén júniusban Napfényes karácsony címmel adott műsort az énekkar. Így most decemberben ez lesz az idei második karácsonyi koncert – tájékoztatott Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskara művészeti vezetője. 

A nehéz hónapok alatt az oratóriumkórus megpróbálta megtartani az énekeseket, megtalálni a szép feladatokat, így esett a választás most a francia egyházzenei irodalom egyik misekompozíciójára. 

A karácsonyi koncerten felhangzik Charles Gounod Szent Cecília tiszteletére született ünnepi miséje, annak előadásában a kórus partnere a Győri Filharmonikus Zenekar (vezényel: Dubóczky Gergely). A műsor első részében két kamarazenei blokk hallható. Hárfa-kórus muzsika szólal meg: néhány tétel Benjamin Britten Karácsonyi ének sorozatából, majd John Rutter Angyalok éneke és két komponista népszerű imádsága, Bach–Gounod Ave Maria című műve. A zenekar Johann Sebastian Bach I. brandenburgi koncertjét adja elő, számtalan virtuóz és dallamos hangszerszólóval, barokk ünnepélyességgel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában