Helyi kultúra

2022.01.15. 07:00

Kata nyert az Operaház pályázatán

Megnyerte a Magyar Állami Operaház daléneklési pályázatát Kanyár Kata, az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola 5. osztályosa.

Tisler Anna

A pályázók feladata volt, hogy az Operaház honlapján közzétett zenei alapra a kotta alapján felénekeljék Adolph Adam Cantique Noel - O Holy Night című karácsonyi dalát. Kata édesanyja, Kanyárné Grünvald Petra, aki a helyi zeneiskola tanára, a rádióban hallotta a felhívást, majd a kiíró honlapján megkereste azt. A kislánnyal több napon át gyakorolt, majd Kata felénekelte, és a felvételt elektronikus úton eljuttatták az Operaházba. Az eredményhirdetést január 6-án, vízkereszt napján tartották, akkor került fel a honlapra a nyertesek névsora. Kata jutalma két belépő az Operaház március 27-i balettelőadására. Az édesanyától megtudtuk, Kata az iskolai énekkar tagja, a zeneiskolában fuvolázni és zongorázni tanul. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában