Helyi kultúra

2022.01.20. 15:00

Kultúráról, vadászatról Pécselyen

Somos Zoltán Kittenberger - egy életút kutatása, Afrika című könyvét mutatják be a magyar kultúra napja alkalmából Pécselyen a faluházban január 22-én, szombaton 14 órakor, amit Zoltai Andrea, Kittenberger Zoltán keresztlánya nyit meg, közölte Burgyánné Torma Marianna közművelődési szakember.

Kovács Erika

Ebből az alkalomból kiállítják Balogh Ernő vadásztrófeáit, valamint Somos Zoltán fotóit.

Somos Zoltán a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetemen végzett vadgazda mérnökként, majd később ugyanitt szerzett másoddiplomát természetvédelmi szakmérnöki szakon. Jelenleg a Dunántúli Regionális Vízmű balatonfüredi laborjában dolgozik laboratóriumi mérnökként.

Kittenberger Kálmán életútjának kutatásával már öt éve foglalkozik. Rendszeresen publikált a Nimród című vadászati szaklapban, a Kittenberger életéről forgatott Az utolsó vadászat című film egyik szakértője. Most megjelent első kötete Kittenberger Kálmán afrikai életútjával foglalkozik. A könyv könnyen befogadható, érdekes, izgalmas életeseményeket dolgoz fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában