Művészet és oktatás

2022.01.25. 13:00

Városi kitüntetést kapott Csabai Tibor

Művelődésért díszoklevelet vett át több évtizedes művészi és oktatói pályafutása elismeréseként Csabai Tibor a magyar kultúra napja alkalmából tartott városi ünnepségen január 20-án az ajkai szabadidőközpontban.

Tisler Anna

Csabai Tibor átveszi az elismerést Horváth József alpolgármestertől  Fotó: Gyarmati László

Az Ajka Város Önkormányzata által a művelődés, a kultúra, a művészetek területén kiemelkedően teljesítők elismerésére alapított díjat Horváth József alpolgármester adta át. A méltatásban elhangzott, hogy Csabai Tibor saját kiemelkedő művészi tevékenysége mellett az oktatásban is elismerésre méltó eredményeket ért el, az Ajkai Grafikai Műhely művészeti vezetőjeként sokak pályafutását segíti. Tevékenysége által az ajkai művészeti élet híre eljutott szerte az országba és még a határokon túlra is. 

A kőszegi születésű kitüntetett 1987-ben kezdte ajkai pályafutását a Vörösmarty-iskola tanáraként. Egy évvel később a művelődési központ munkatársa lett. Kidolgozta a Vörösmarty-iskola vizuális kultúra speciális osztályának tantervét. A Bródy-gimnázium művésztanáraként dolgozott egy évtizeden át. Nevéhez fűződik a magyarpolányi művészeti iskola alapítása, amelynek 15 évig igazgatója volt. Diákjai országos és nemzetközi pályázatokon értek el sikereket. 

A magyarpolányi művésztelepet 2015-ben alapította alkotótársával. Az Ajka kapujaként ismert bakonygyepesi körforgalomban 2019-ben állította fel a Főnix-szobrot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában