Érték és élmény Kiscsőszön

2022.02.03. 11:00

A színházi előadás után falusi vendégtállal kedveskedtek a közönségnek

Egy személyes érintettségű, a honvágyat középpontba állító színdarabot hozott el társaival a községbe Sáfár Mónika színművész a Déryné programnak köszönhetően.

Laskovics Márió

A közönség a színházi előadást követően falusi vendégtál mellett beszélgethetett

Forrás: egyesület

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület Kultúrpajtája a Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas színművész és társai által előadott Hazaszállnak a füstkarikák című színdarabnak adott otthont január 19-én. A program elején Kovács Norbert Cimbi, az egyesület elnöke köszöntőjében kitért a Déryné program kulturális missziójának jelentőségére, mely amellett, hogy hiánypótló szerepet tölt be, egyszerre közvetít értéket és élményt. Elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy ilyen kis vidéki településekre, mint Kiscsősz, közismert és nagyra becsült művészek hozhatják el a színházat. Az esti programra közel 80 néző látogatott el, akik részint helyiek voltak, részint a környező településekről érkeztek, de voltak, akik Ajkáról és Pápáról látogattak el a műsorra, tudtuk meg Pintér Zoltántól, az egyesület szakmai igazgatóhelyettesétől.

Sáfár Mónika beszélt a személyes ihletettségű darab keletkezési körülményeiről. Édesapja 1956-ban, mindössze 18 évesen elhagyta az országot, emigrált. A hazától távol töltött évei alatt azonban gyötörte a honvágy és szüleinek számos levelet írt, taglalva a Magyarországhoz való kötödését. A leveleket megkapta a nagymamájától, és erre fűzte fel a színdarabot. Az eredeti levelek mellett olyan írók, költők művei hangzanak el, mint Vörösmarty Mihály, Wass Albert vagy Radnóti Miklós.

Forrás: egyesület

A verses-prózás, zenei betétekkel tűzdelt színdarabban a Madách Színház két színművésze, Sáfár Mónika és Kautzky Armand Jászai Mari-díjas, érdemes művész szerepelt, közreműködött Jerger Balázs színész és Laufer Szilvia, az Operettszínház zongoristája. A mű méltán aratott nagy sikert a közönség körében, akik vastapssal jutalmazták az előadást. Az egyesület helyi termelők portékáiból összeállított falusi vendégtállal marasztalta a közönséget, így alkalom nyílt jó hangulatú baráti beszélgetésre, ismerkedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában