Vidám „maffia-komédia”

2022.02.04. 08:00

Kacagtató előadással készül a Pannon Várszínház

Hamvai Kornél fordításában állítja színpadra a Pannon Várszínház Carlo Goldoni A főnök meg én meg a főnök című komédiáját Vándorfi László rendezésében. A darab előkészületeiről a Pannon Várszínház szerdán tartott sajtótájékoztatót.

Horváth Virág

Forrás: Pannon Várszínház

A 2021/2022-es évad negyedik bemutatójaként tervezett Peter Shaffertől az Amadeus című előadást a színház kénytelen volt elhalasztani, így Carlo Goldoni A Főnök meg én meg a főnök című darab szerepel a következő bérletes előadások között, mely a Két úr szolgája, klasszikus komédia mai változata.

 

Mivel a tavalyi évadban tervezték ennek a darabnak a bemutatóját, így a darab időben elkészült, viszont a járványügyi helyzet miatt viszont csupán online mutatták be. - Az élő és az online színházélmény összehasonlíthatatlan, ezért is döntöttünk úgy, hogy ez a nagyszerű darab élő előadásért kiált és nem foszthatjuk meg a Nézőt attól, hogy a szórakozást élménnyé tegyük. Az előadásban szinte az egész társulat színpadra lép, két új színésszel kiegészülve. Murvai Mártonnal, aki az idei évadban csatlakozott társulatunkhoz és Burián Andrással, aki gyerekszereplőként korábban már szerepelt nálunk – mondta el a sajtótájékoztatón Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója.

 

- Hozzám nagyon közel áll ez a műfaj, hiszen szeretem az embereket megnevettetni. Ha jól csinálja az ember, a színész a komédiát, akkor a néző azt könnyednek és szórakoztatónak érzi, ellenben az, hogy a poénok, a viccek jól süljenek el, az a színház társulatának nagy fokú fegyelmet és nagyon sok munkát jelent. Egy vígjátéknál nagyon fontos a visszajelzés, ez tulajdonképpen egy közös játék a nézőkkel – tette hozzá Molnár Ervin, aki a darabban a főszereplőt, Truffaldino-t fogja játszani.

 

A történet szerint Truffaldino (Molnár Ervin) felcsap pizzafutárnak. Az első kiszállítás a tarantói maffia rettegett főnöknőjéhez viszi – és a kapuban karambolozik a közeli város maffiájának főnökével. Itt végződhetne a történet. De van tovább, mert ez Olaszország. Eljegyzések, álruhák, félresiklott leszámolások, a szálloda szomszéd szobáiban lakó, egymást nem találó szerelmesek… És Truffaldino észvesztve rohan fel-alá, hogy hirtelen támadt két főnöke összes kívánságát teljesítse. Amitől mindenki csak egyre nagyobb bajba kerül. A Ponyvaregénybe oltott commedia dell’arte, a Keresztapával keresztezett mágikus realizmus – Goldoni klasszikus vígjátéka, a Két úr szolgája mai olasz környezetben, őrült és kacagtató színpadi mesében kel új életre. A darabot február 12-én, szombaton 19 órakor mutatják be a Hangvilla színháztermében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában