Helyi kultúra

2022.03.12. 13:00

Ismét Folkklub

Felcsendül majd a kórógyi Kossuth-nóta is Navratil Andrea Dúdolójának kezdetén vasárnap, március 13-án 15 órától a Kőfeszt Folkklub idei második rendezvényén a kékkúti könyvtárban.

Hegyi Zoltán

Ez a rendezvény több lesz, mint unikális. A Folkklub tör- ténetében először fordul elő, hogy egy hazai nemzetiség – jelesül a magyarországi horvátok – folklórját adja át az érdeklődőknek. A Kóló zenekar tamburái szolgáltatják a dallamot, amire Farkas Zoltán „Batyu” és Tóth Ildikó „Fecske” mutatja és tanítja a lépéseket. Lakócsára érkezünk, a zene és a tánc a magyarországi horvátoké, a Dúdoló pedig a szlavóniai magyaroké. 

E csodálatos kettősség méltó keretet ad a négy éve elhunyt Borbély Jolán életműve előtti főhajtásnak is. Martin György hű társára fia, Éri Péter, a Muzsikás együttes legendás brácsása emlékezik, miként Batyu és Fecske is, hiszen Lakócsával Joli néni ismertette meg a méltán népszerű táncos párt. A gyerekeknek kézműves-foglalkozást tartanak, és jelen lesznek a Tördemic Néptáncegyüttes tagjai is. 

Az ingyenes rendezvényt a Veszprém–Balaton 2023 Euró­pa Kulturális Fővárosa program támogatja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában