Könyvbemutató

2022.03.11. 16:00

Misztikus irodalmi barangolás az aszófői romok között

Különleges könyvbemutató részesei lehettek azok az érdeklődők, akik az elmúlt hétvégén ellátogattak az aszófői Kövesdi templomromhoz.

Jákói Bernadett

Forrás: Jákói Bernadett

Nemcsak egy szokásos könyvbemutató, hanem meditációval összekötött belső útkeresés és a rejtett belső energiapontok egymásra hangolása  is célja volt a szerzőnek.  Gajdos Erika Tímea könyvéből felolvasott meditáció és időutazás nem mindennapi kalandjaiba vezette olvasóit. Kövesdi Templomról, a kövek titkairól,  az ősi  hagyományokról szólt az irodalmi visszatekintő,  közben aláfestő békezeneként a lelkünket melengető handpan dallamai keringtek a középkori templomrom falai között.

 

 

Szlávics Alexandra, képzőművész és zenész  kiséri a meditativ jellegű felolvasást a számunkra még nagyon különleges handpan hangszeren. Gajdos Erika Timeának hatkötetes Balatonfelvidéki regénysorozata már a korábbi években is  népszerűvé vált olvasói körében. .  2018-ban találta ki a misztikus irodalmi barangolást. A sorozat amellett, hogy szórakoztató, olvasmányos regény, pesti felfedezőkről is szól , akik otthagyva a főváros zaját , lejönnek a nagy vizhez, és új életet kezdenek .-Kicsit kilépve a felgyorsult, zaklatott valóságunkból, mesés, varázslatos hangulattal belső világunkba, energiapontunkba igyekszünk elkalauzolni mindenkit.-kezdte  a program bemutatását a szerző.  -Célunk, hogy váljunk eggyé a természettel, hiszen nagyon sokat ad,fel tudunk töltekezni.  50 balatonfelvidéki településen keresztül   minél gazdagabban próbáltam a régiókat megismertetni az olvasókkal, Balatonfüredtől Keszthelyig .  Több, mint 200 értékes látnivaló szerepel a regényben, nemcsak szakrális helyek, hanem gyógyforrások, barlangok, hegyek és szebbnél szebb látnivalók.  Az egész Balaton egy időkapu. A főhösnő, Bánki Dorka, amikor autóval  leér Budapestről a nagyvárosi káoszból, megérinti az energia, ami itt van, átlép az időkapun, és egy hirtelen felbukkanó érzéssel rájön, , hogy időutazó. Bárhova megy, újabb és újabb időkapuk nyilnak meg elötte. . A regényben időben és térben váltakozva folyamatosan utazunk, eggyé válunk a balatoni tájjal, a látnivalókkal. Ebbe vonódunk bele gyakorlatban is, a könyv alapján, a felolvasott történetekkel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában