Zene

2022.03.31. 10:00

Sikeres volt a veszprémi lemezbörze

Több ezer lemez közül válogathattak az érdeklődők a napokban tartott börzén.

Marton Attila

A lemezbörzén sokan válogattak a bakelitek közül Fotó: Nagy Lajos/Napló

A rendezvényt a Wine and Vinyl szervezte a Veszprémi Programiroda és az Európa Kulturális Fővárosa 2023 segítségével a Hangvillában. Zsandár Tamás ötletgazda, a Wine and Vinyl tulajdonosa elmondta, sok lemezbörzén megfordult országszerte, és szeretett volna egy ilyen rendezvényt életre hívni Veszprémben is. A mostanihoz hasonló volumenű lemezbörze korábban nem volt még a megyeszékhelyen. A programra gyűjtők, üzletek, lemezkereskedők érkeztek az ország szinte minden tájáról, például Győrből, Budapestről és Kecskemétről is. A börzét nagy érdeklődés kísérte, és sokan nemcsak böngésztek a lemezek között, hanem vásároltak is bakeliteket. Szinte minden műfaj elérhető volt a börzén a népzenétől a könnyűzene számos műfajáig, és olyan lemezek is feltűntek a kínálatban, amelyek kuriózumnak számítanak a gyűjtők számára. A kiállítóknál a régi lemezek mellett újak is elérhetők voltak. 

 


Zsandár Tamás elmondta, az utóbbi években egyfajta reneszánszuk van a bakelitlemezeknek, és örömmel látja, hogy a fiatalok közül is sokan keresik ezt a hanghordozót. Úgy vélte, elsősorban azért van irántuk érdeklődés, mert értéket képviselnek, és véleménye szerint közrejátszhat ebben az is, hogy az analóg hangzás minősége jobb a digitálisnál. A lemezbörzére több mint ötszázan látogattak ki, a kiállítók egyöntetűen kedvezően vélekedtek, és a szervezők már tervezik a következő lemezbörzét. Elképzelésük szerint idén negyedévente tartják meg a programot, jövőre pedig kéthavonta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában