Pannon KultúrKlub

2022.03.10. 09:00

Szinkroncelebek vezettek be minket a kulisszák mögé

Elindult a Pannon KultúrKlub második évada a Papírkutya Bisztróban a héten. A rendezvénysorozat a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar szervezésében, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósul meg.

Horváth Virág

Forrás: Nagy Lajos/Napló

A programsorozat főszervezője, Ladányi István a rendezvényen elmondta, az első évadban csupán négy alkalommal találkozhattak az érdeklődők a Pannon KultúrKlub beszélgetésein, idén azonban már nyolc eseményt szerveznek. 

Navracsics Judit, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar dékánja köszöntőjében kiemelte, a programsorozattal a kezdetektől fogva az volt a célja az egyetemnek, hogy a kart népszerűsíthessék, hogy megmutathassák a városnak, hogy „mit tudnak”, milyen kutatások folynak az egyetem falain belül. – Eredetileg az egyetem falain belül képzeltük el a rendezvényt, hogy a város jöjjön el hozzánk. Aztán felötlött bennünk a gondolat, hogy ha már itt van ez a kiváló kultúrbisztró, a Papírkutya, mi lenne, ha mi tennénk meg ezt a lépést, és mi jövünk el a városhoz, nem fordítva. Az első évad sikere megerősített bennünket, és szerencsére idén folytathatjuk a megkezdett munkát – mondta el Navracsics Judit. A dékán hozzátette, külön öröm számára, hogy az első alkalom a nyelvészettel foglalkozik, hiszen szeretné, ha mások is látnák ennek a tudományágnak a szépségét, és kedvet kapnának a műveléséhez. 

Varga Richárd, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kulturális programmenedzsere köszöntőjében arról beszélt, hogy a nemrég véget ért Holtszezon irodalmi fesztivál hangulata köszönt vissza a Pannon KultúrKlub első idei rendezvényén, és nagyon jó azt látni, hogy az EKF és a Pannon Egyetem hasonlóan gondolkodik a kultúra és a tudomány kapcsolatáról. – Jó ötlet volt kihozni az egyetemet a városba, hiszen sokan nem gondolnák, hogy lehet kötetlenül, felszabadultan szórakozni, miközben tanulunk, miközben tudományos beszélgetést hallgatunk. A Pannon KultúrKlubnak ez óriási előnye, hogy olyan módon kaphatnak tudományos ingereket, és fejlődhet a gondolkodásuk, a kreativitásuk és a tudásuk, hogy közben nagyon jól is érzi magát – mondta el Varga Richárd.

A Pannon KultúrKlub első eseményét a Nyelvi sokszínűség a színház és a filmek világában címmel tartották meg, ahol Csőre Gábor színművész, szinkronszínész, műsorvezető, Rajkai Zoltán színművész, szinkronszínész és Szalkai-Lőrincz Ágnes szinkrondramaturg volt a vendég. A beszélgetést a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar oktatói, Szentgyörgyi Szilárd és Parapatics Andrea moderálták. A következő eseményt március 28-án tartják Gárdonyi és a Dunántúl címmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában