Képzés a hittudományi főiskolán

2022.04.19. 21:50

Keresztény könnyűzenei dicsőítő workshopot tartanak Veszprémben

Felekezetközi, keresztény könnyűzenei workshopot tartanak Gável Gellért Szendrey Karper László-díjas gitárművész, Szabó Balázs gospelénekes, Mező Misi előadó, valamint Gável András, az Eucharist együttes vezetője és a Sacro Song keresztény könnyűzenei online képzések dicsőítésvezetés-tanára, a Kovács K. Zoltán Alapítvány, a Szentkirályszabadjai Református Egyházközség társszervezésében április 22-én Veszprémben.

Juhász-Léhi István

A szervezők arról tájékoztatták a Naplót, hogy az egy egész péntek délutánt felölelő képzést az Apor Vilmos Katolikus Főiskola egyházzenész kántor-gitáros felnőttképzésének tanárai és más meghívott előadók tartják a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán 15 órai kezdettel. A zenei alkalmon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Előzetesen regisztrálni a www.refszentkiralyszabadja.hu oldalon szükséges. A templomokban zenei szolgálatot ellátó gitárosok számára ajánlott, hogy magukkal hozzák a hangszereiket is.

A workshop különböző egységekre tagolódik, amelyek során teret kap az istendicséret. Szó esik majd a számítógépes programozás szerepéről is a keresztény könnyűzenében. Az előadások témái között hangsúlyosan megjelennek a dicsőítő lelki attitűd kialakításának szempontjai. Mező Misi a prozódia és a dalszerzés rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Gável Gellért a templomi, liturgikus hangszeres zenei kíséret igényes művelésével és a helyes hangszerhasználattal kapcsolatban fejleszti a résztvevők tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában