Micsoda est!

2022.04.26. 20:00

Világhírű művész vezényelt a különleges veszprémi koncerten

Páratlan zenei élménnyel ajándékozta meg a közönséget Kováts Péter művészeti vezetővel az élen a Mendelssohn Kamarazenekar, mely budapesti művészekkel együtt Schumann d-moll hegedűversenyét és Schubert C-dúr szimfóniáját adta elő Veszprémben, a Hangvillában Vásáry Tamás, Kossuth-díjas zongoraművész és karmester parádés vezényletével.

Kovács Erika

Az előadás, a zenei élmény lélekemelő estével ajándékozta meg a teltházas közönséget a veszprémi Hangvillában

Forrás: Kovács Erika/Napló

Felállva és hosszan tartó vastapssal köszöntötte a közönség Vásáry Tamást és a különleges előadást nemrég. A művész idős kora ellenére fantasztikus vitalitással, kivételes szenvedéllyel, kotta nélkül vezényelte végig a csaknem három órás koncertet, kis szünettel. Az előadás, a zenei élmény lélekemelő estével ajándékozta meg a teltházas közönséget. Grandiózus hangulatot teremtett a mintegy ötven művész, közte hegedűsök, brácsások, csellósok, nagybőgősök, klarinétosok és fagottosok, valamint a világhírű zongoraművész és karmester a Hangvillában, ahol szinte szétfeszítette a falakat a fantasztikus muzsika, Schumann d-moll hegedűversenye és Schubert C-dúr szimfóniája. A művészek és a karmester teljesítménye semmihez sem fogható magaslatokba emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában