Vonzó programok

2022.05.30. 08:00

Az Alfa szakasz győzött a kadétok versenyén

Tanévzáró csapatversenyt tartott a honvéd kadét programban részt vevő diákoknak az ajkai VSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium.

Tisler Anna

Forrás: Györkös József

Az idei tanévben indult programhoz 107 diák csatlakozott, amely az országban is kiemelkedő létszám. Móricz Vilmos tanár, a program koordinátora elmondta, hogy a lehetőség az újabb szakma alapjainak megszerzésén túl a programok és az ösztöndíj miatt is vonzó a fiatalok számára. A versenyt, amelyben 8 csoportban vettek részt a kadétok, május 27-én tartották a Nomádia szabadidőparkban és a közeli erdő szélén.
A programot egy történet köré építették fel, melyben a diákoknak egy lezuhant repülőgép pilótáját kell megtalálniuk egy ejtőernyős mentőalakulat bőrébe bújva. Útközben számos akadályt küzdöttek le, végül mindenki visszatért a kiindulási pontra. Útjuk során térkép alapján tájékozódtak, minden állomáson megkapták a következő célpont koordinátáit és a háttértörténetet.

Forrás: Györkös József

Az első állomáson egy tó közepén levő szigetről kellett a bajba jutott társukat kimenteni, mielőtt az ellenség felderítői a helyszínre érkeznek. A következő állomáson  helymeghatározást végeztek, majd gumigránáttal kellett az ellenséges járőrcsapat tagjait leküzdeniük, akik felfedezték a mentőalakulat helyzetét. A negyedik állomáson katonai sátorlapok segítségével menedéket építettek. A további feladat kúszópályán való áthaladás, 10 méteres távolságról bukó célokra lövés, valamint az önvédelmi oktatók által betanított segítőt kellett a csapat egy tagjának szabályosan földre vinnie. 

Forrás: Györkös József

A versenyzésben megfáradt csapatok gulyást kaptak ebédre, majd pihentek egy kicsit, és izgatottan várták az eredményhirdetést. A győztes az Alfa szakasz, a 11. évfolyamos rendészosztály lett, egy évig ők őrzik a vándorserleget, amelyet a tavalyi 11.-es rendészektől vettek át. A második helyezett a Hotel szakasz, a 10. évfolyamos kisgyermekgondozók lettek,  harmadik helyen a Charlie szakasz, a kilencedikes rendészek végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában