Büszkék az értékeikre

2022.05.23. 17:30

Fesztivált tartottak Veszprém megye keleti kapujában

Gyermekek és felnőttek egyaránt jól érezhették magukat szombaton a Veszprém Megye Keleti Kapuja Fesztiválon, amelynek a várpalotai Thury-vár előtti megújult tér adott otthont. Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke megnyitójában hangsúlyozta, erős közösségek jöttek létre az elmúlt évszázadokban a várpalotai járásban.

Szabó Péter Dániel

Színpadra léptek a Cserregő Néptáncegyüttes csoportjai is a fesztiválon

Fotó: Szabó Péter Dániel / Napló


– Veszprém megyében, köztük a várpalotai járásban erős közösségek jöttek létre az elmúlt évszázadokban. Nemcsak értékeket mentettek és mentenek a mai napig, hanem újakat is hoztak és hoznak létre. A járás települései igyekeznek időről időre felmutatni a nagyközönségnek, a megyében élőknek azokat az értékeket, amelyekre a legbüszkébbek. Mi is ezt a célt tűztük ki többek között a Veszprém Megye Keleti Kincseinek Őrzői című pályázattal, amelynek keretében rendezzük meg Várpalotán a fesztivált – mondta el köszöntőjében a Bányász fúvószenekar térzenéje után Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke. 
Campanari-Talabér ­Márta polgármester arról beszélt, hogy Várpalotának is egyre több olyan értéke van, amelyet érdemes megismerni és felfedezni. – Épített és természeti örökségünk mellett különösen büszkék vagyunk olyan közösségeinkre, kulturális csoportjainkra, mint a fesztiválon is műsort adó Cserregő Néptáncegyüttes, a közel 100 éves Bányász fúvószenekar, a centenáriumát nemrég ünneplő Bányász kórus, de a Várpalotai Bányász Sportkör is néhány esztendő múlva ér el e jeles évfordulóhoz. Emellett egyre több olyan értékkel is rendelkezünk, amely elhalványult néhány évtizeden át, s most próbáljuk visszahozni a köztudatba, s megújítani. Ilyen a mára közkedvelt turisztikai célponttá vált Thury-vár – fogalmazott Várpalota polgármestere. 
 

Gyermekek és felnőttek egyaránt jól érezhették magukat
Forrás: Szabó Péter Dániel / Napló

A folytatásban a Cserregő Néptáncegyüttes adott műsort, majd a Kiskalász zenekar koncertjén tapsolhattak a vár előtti térre kilátogató érdeklődők, akik helyi és környékbeli kézművesek, kistermelők portékái közül is válogathattak, de „fanyűvő” játszótér és rend­őrségi bemutató is várta a kisgyermekes családokat. 
Nagy sikert arattak Várpalotán humort sem nélkülöző látványos előadásukkal a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia tagjai, ahogy a helyi Mézengúzok Gyermekzenekar is. A Thury-vár rendezvénytermében hangversenyt adott a megalapítás 10. évfordulóját ünneplő Pueri Castelli Városi Gyermekkórus, az estet pedig a szintén palotai színeket képviselő népszerű bulizenekar, a Kaszás Gábor vezette Funthomas Band utcabállal egybekötött koncertje zárta a vár előtti téren. 
 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában