A Föld napja

2022.05.02. 10:06

Interaktív mesés előadás a kicsiknek

Bogárháton - Mentsük meg a Földet! címmel „ökoérzékenyítő” interaktív mesés előadást láthattak-hallhattak a sümegi óvodások a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékházban a Föld napja alkalmából.

Szijártó János

Munkában a hangyák, akik Zoli bácsi segítségével szép virágoskertet hoznak létre

Forrás: szervezők

Sasvári Zoltán (bogaras Zoli bácsi) a gyerekek örömére magával hozta Katicát, hogy együtt – a bogarak segítségével – mentsék meg a bolygót, hogy a szeméttel teli terméketlen földből gyönyörű virágoskertet varázsoljanak. A gyerekek nagyon élvezték a mesét, amelynek ők isrészeseivé váltak,sláthatták, átélhették, ahogy a nagy munkában részt vettek a talaj kukásai, a hangyák, a felszín alatt élő pannon humuszbogár, Gazsi, a tavaszi álganéjtúró bogár. Fülöpke, a Fülöp-szigetekről érkező, levelet utánzó bogár és Karcsika, a kéregutánzó sáska mozdulatlanná dermedtek a nagy sürgés-forgás láttán. A kitakarított, a bogarak segítségével termékennyé tett talajban, az elszórt virágmagokba életet leheltek az esőcseppek, és a kiskertben kinyíltak a virágok. A mese végére még Góliátot, a csótányt is megszerették az ovisok, és búcsúzóul a bátor gyerekek mellett az óvónénik is megsimogatták

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában