Tavaszi hanguatban

2022.05.01. 20:00

Jókai-majális Balatonfüreden: kultúra, vidámság és virágok

Májusfaállítással, néptánccal, múzeumi programokkal és virágbörzével köszöntötték a májust Balatonfüreden, amit a Jókai-napok keretében szerveztek.

Kovács Erika

A májusfát, a majális elmaradhatatlan jelképét a Balatonfüred Néptáncegyüttes és a Koloska Szenior Táncegyüttes táncolta körbe vasárnap reggel

Forrás: Penovác Károly/Napló

Tovább emeli a színes, díszes májusfa a Vaszary Galéria páratlan szépségű kertjének tavaszi hangulatát, ahol sok érdeklődő mellett körbetáncolta a majális elmaradhatatlan jelképét a Balatonfüred Néptáncegyüttes és a Koloska Szenior Táncegyüttes vasárnap reggel. 

A füredi majálison régi hagyomány, hogy az Életmód Klub és Vitalitás Egyesület növényeket, illetve különféle virágokat oszt az embereknek. Vezetőik úgy mondták, a virágokkal szépíti és meghittebbé teszik az ember a környezetét, másfelől ezek a növények a tavaszt jelképezik, ezért is osztják szívesen. 

A város május elsején is színvonalas és igényes programokkal ajándékozta meg a szépszámú érdeklődőt, így szerveztek tárlatvezetést a Jókai Mór Emlékházban, a Vaszary Galériában, a Vaszary Alkotóműhelyben pedig különleges programot kínáltak, grafikai nyomatokat lehetett készíteni újrafelhasználható anyagokkal. 

A füredi majálison régi hagyomány, hogy az Életmód Klub és Vitalitás Egyesület növényeket, illetve különféle virágokat oszt az embereknek
Forrás: Kovács Erika/Napló

Elhangzottak kitűnő muzsikák is, a Rokka Zenekar és a Simple Blues Band jóvoltából, és egy egyedi hangjáték a galériában, amit Gyenes Gitta Melltű című alkotásához írt Gosztola Kitti és Bódi Zsófia, utóbbi dramaturgja mellett. 

A Vitorlázeum pedig egyedülálló vitorlástörténeti interaktív kiállítótérrel várta a látogatókat a balatoni vitorlázás első klubházának emeletén.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában