Sok tánccal

2022.05.05. 20:00

Jubileumi Cserdülő Gálát tartanak Márkón

A Márkói Cserdülő Kulturális Egyesület fennállásának 10 évfordulóját ünnepli idén. A jeles évforduló alkalmából Néptánc Gálát rendeznek május 7-én, szombaton 16 órától az Orsetti Péter Kulturális Központban.

Molnár Sándor

A gálán fellép a Cserdülő Kulturális egyesület két-két felnőtt és gyermek tánccsoportja is  Fotó: Bak Levente/archív

A hivatalosan 2012 januárjában alakult Márkói Cserdülő Kulturális Egyesület fő feladata, hogy egyfajta keretet, hátteret biztosítva támogassa, segítse a Márkón már évek óta működő néptánccsoport tevékenységét. Az egyesületet elsősorban a Kárpát-medencei magyar néphagyományok ápolására, a falu és a környező települések kulturális életének gazdagítására, a közösségi élet színesítésére hozták létre. Fontos feladatuknak érzik továbbá a helyi fiatalok felkarolását, egy összetartó gyermekközösség kialakítását. Csoportjaik állandó taglétszáma az alapítás óta közel 50 fő. Négy csoportban, két felnőtt és két gyermek csoportban táncolnak. A második, az „utánpótlás” felnőtt csoport két-három éve indult el mindenki nagy örömére. Összességében a négy csoportban, 90 - 100 táncos vesz részt a táncpróbákon.

Madarász Pétertől a Márkói Cserdülő Kulturális Egyesület elnökétől megtudtuk, hogy ez az állandóság annak köszönhető, hogy szépen lassan, kis lépésekben, de állandóan egymásért tevékenykednek. Az elnök a jubileumi gáláról elmondta még, hogy annyiban lesz különleges, hogy meghívták azokat az egyesületi tagokat, akik már nem táncolnak, de az alapításkor velük voltak. Természetesen születésnapi tortával teszik teljessé az ünneplést a gála végén. Az est házigazdája Szabó Sándor Sanci, a Cserdülő Néptáncegyüttes művészeti vezetője lesz.

A gálát Hartmann Antal polgármester nyitja meg szombaton 16 órakor, majd az ünnepi programban közreműködnek a Cserdülő Néptáncegyüttes felnőtt csoportjai, valamint az Apró Talpak és a Cserdülő Csemeték gyermekcsoportok. Kiss Anna helyi népdalénekes népdalcsokrot ad elő, színpadra lép a Litéri Zöldág és Szárazág Néptánccsoport, a Cserdülő Népdalkör Baksa Kata vezetésével, a jó hangulatról pedig a Cserdülő Gálák állandó vendége, Németh Dénes és zenekara gondoskodik majd. Az ünnepi program a műsort követően táncházzal zárul. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában