Megmutatták, mit tanultak

2022.05.27. 17:00

Kulturális bemutatót tartott a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola

A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézménye csütörtökön tartotta kulturális bemutatóját, ahol a gyerekek számot adtak arról a tudásról, amit a tanév során elsajátítottak. A Tamási Áron Művelődési Központban a lelkes, szülők és hozzátartozók alkotta közönség minden fellépőnek és felkészítőnek ötöst adott, amit a produkciók végén felzúgó vastaps igazolt.

Szijjártó János

A kórusmuzsika soha nem hiányozhat a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézménye kulturális bemutatójának programjából

Fotó: Szijártó János/Napló

Bajner Imre intézményvezető köszöntője után elsőként a Kicsinyek kórusa kápráztatta el a hallgatóságot. Sellyei-Cseh Ágnes karnagy vezényletével az alsó tagozatos gyerekek igazán élvezetes műsort mutattak be. Az együtt éneklés öröme szinte áradt a színpadról. Hasonló élményt hozott a felsősökből álló Bárdos Lajos Gyermekkórus fellépése. Király Eszter karnagy irányításával a tanulók lenyűgözték a közönséget élvezetes előadásmódjukkal és a hibátlanul bemutatott művekkel.

Mindkét kórusról azt lehet mondani, hogy értéket közvetítenek és a zene közösségformáló erejét is megmutatják. A profi zongorakíséretet immár nem először, Takácsné Németh Magdolna zeneiskolai tanár biztosította. A folytatásban a magas színvonal nem változott, a közönség számára egy remek délutánt, estét hozott a Bárdos iskola kulturális bemutatója. Nagy Júlia zongorázott, Király Erik furulyázott, illetve testvérével, Király Emőkével közös hangszeres műsort is adott, Hekli Nándi és Szabó Eszter néptáncot mutatott be, Balogh Johanna, Szabó Vivien, Sellyei Boldizsár, Kitli Jázmin és Németh Emília verset mondott.

Természetesen volt a kínálatban angol és német nyelvű jelenet, csengettyűsök fellépése, néptánc, keringő, country, modern tánc és rocky. Egyszóval minden, amit napjainkban egy jó iskola adhat, megtaníthat diákjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában