Apró csodák

2022.05.11. 16:22

Melczer Zsolt fotóriporter kiállítás a Rege Galériában

Az én makrovilágom címmel nyílik kiállítása Melczer Zsolt fotóriporternek a tihanyi Rege Galériában május 17-én, kedden 17 órakor.

Balla Emőke

Melczer Zsolt

Melczer Zsolt az ezredforduló első éveiben grafikai munkáihoz kezdett el újra fotózni a képrögzítők digitális világában. Az alkalmazott fotográfia minden területén töltött időt, az alapokat négy-öt év sajtófotózás adta meg. Megtanulta a történeteket képekben elmesélni, Veszprém életének minden szegmensét megmutatni. A képanyagok nézettsége egyre több felkérést hozott számára, hivatalos fotósa lett a legtöbb veszprémi intézménynek. Számtalan könyv, szakácskönyv, szakmai könyv, prospektus, termékkatalógus, weboldal és online galéria képanyagának elkészítése van mögötte, a VeszprémFestet évről évre fotózza. Fazekas Nándor kézilabdakapus sport életműve, az „Első számú második” című könyv erős képanyagának köszönhetően a Best Print Hungary szakmai versenyén a zsűri különdíját kapta. Melczer Zsolt megszerzett tudását szeretné másoknak is átadni, képzéseket, kurzusokat, nyári táborokat tart. 

© Melczer Zsolt
Forrás: © Melczer Zsolt

A professzionális digitális fotózásban eltöltött húsz év és másfél millió expozíció után készítette el első kiállítási anyagát. A tihanyi tárlaton az öt Samsung THE FRAME tv-nek köszönhetően hatvan fotóját tudja egyidejűleg bemutatni a Rege Galériában, ami megtízszerezi az adott tér lehetőségeit. Az általa használt két speciális optika az adott témák új megközelítését teszik lehetővé. A kiállítási anyag 90 százalékát a házuk 500 méteres körzetében készítette, a fotóriporter szeretné megmutatni az apró csodákat közvetlen környezetünkben, hogy ne szaladjunk el szó nélkül mellettük. Legjobb tudása szerint megmutatni mindent, ami szép. Ezekkel a gondolatokkal szeretné átitatni minden tanítványa szellemiségét.

© Melczer Zsolt
Forrás: © Melczer Zsolt

A tihanyi kiállítást Mészáros Zoltán, a VeszprémFest fesztiváligazgatója, az EKF2023 vezérigazgatói főtanácsadója nyitja meg. Közreműködik Palásti Máté gitárművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában