Zongora és szimfónia találkozása

2022.05.17. 17:00

Mozart est a veszprémi Hangvillában

Mozart, az egyik bécsi klasszikus, a kitűnő osztrák zeneszerző és Ránki Dezső, Kossuth-díjas zongoraművész, valamint a Mendelssohn Kamarazenekar lenyűgöző találkozásának lehetett tanúja a közönség egy parádés esten, a veszprémi Hangvillában nemrég.

Kovács Erika

Mozart muzsikája a Hangvillában. Ránki Dezső, világhírű zongoraművész és a Mendelssohn Kamarazenekar parádés esttel ajándékozta meg a közönséget

Forrás: Pesthy Márton/Napló

 Áradt a különleges muzsika a zsúfolásig megtelt teremben, ahol Kováts Péter, a kamarazenekar művészeti vezetőjével az élen, ezúttal is emlékezetes esttel ajándékozták meg az előadók a közönséget, a Mendelssohn-bérlet tavaszi hangversenye alkalmából. Kitűnő választásnak bizonyult, melyet az előadást kísérő vastaps is igazolt, Mozart, az osztrák zeneszerzőzongorista, karnagy és zenepedagógus, a bécsi klasszikusok egyike, valamint Ránki Dezső, a világhírű zongoraművész és a Bartók-Pásztory-díjas kamarazenekar előadása. Utóbbi az est kitűnő hangulatát Händel: Solomon cím darabjából, Sába királynőjének bevonulásával teremtette meg, majd a híres vendégművésszel együtt Mozart: Á-durr zongoraversenyéből, és minden idők legnépszerűbb szimfóniájából, a g-mollból adtak elő egy-egy részletet. A zeneirodalom kiválóságainak és előadóinak találkozása különleges zenei élményt varázsolt a teremben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában