Csigó Malom

2022.05.26. 09:00

Október végéig tart a gyulakeszi művészeti fesztivál

A Csigó Kult Fest 2022 programjai május végétől október végéig várják az érdeklődőket a Csigó Malomban. Az eseményeket a tervek szerint koncertek, előadások, tárlatvezetések mellett interaktív programok színesítik.

Tóth B. Zsuzsa

A Csigó Malomban idén is fellép a világhírű testvérpár, Jávorkai Sándor hegedűművész és Jávorkai Ádám gordonkaművész Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A fesztivált a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) partneri együttműködésével, a Kultháló Bázis rendezvénysorozata keretében szervezi a Csigó Malom Kulturális és Művészeti Központ Alapítvány közösségépítő, interaktív szellemben. A fesztivált május 28-án, szombaton 19 órakor nyitja Nagy Krisztián, a Kultháló Bázis projektmenedzsere. Hangszer- és kottatartó-kiállítást rendeznek, valamint képzőművészeti kiállításokat A hangszer a képzőművészetben címmel. Barabás Márton festőművész Zongoraszobrok és kottakönyvek című kiállítása nyílik, R. Törley Mária szobrászművész hangszerszobrait, zenei témájú kis­plasztikáit, plakettjeit mutatják be, valamint festményeket és hangszerszobrokat az Első Magyar Látványtár gyűjteményéből. Krulik Eszter hegedűművész és Schlanger Tamás zongoraművész ad koncertet. Június 10-én, pénteken 11 és 13 óra között workshopot tart a négykezes zongorajátékról a vajdasági zongoraművész testvérpár, Görög Enikő és Görög Noémi. Aznap 19 órakor A zongora címmel hangszerbemutató és négykezes koncert lesz Mácsai János zenetörténész és hangszer-restaurátor, valamint Görög Enikő és Görög Noémi közreműködésével. Június 24-én, pénteken 19 órakor hangszerbemutatót és koncertet tart a barokk muzsika jegyében a fortepiano és csembaló bemutatásával Tóth-Vajna Gergely és Tóth-Vajna Zsombor zongoraművész testvérpár. Június 25-én, szombaton 19 órakor Pódium színpadi vendégelőadáson mutatja be Molnár Ferenc Olympia című kamaradarabját a Tapolcai Batsányi Színjátszó Kör. Az előadást követően pódiumbeszélgetés lesz a rendezővel, N. Horváth Erzsébettel. A programok júliustól október végéig további hangszerbemutatókkal, koncertekkel, pódiumbeszélgetésekkel, komolyzenei workshopokkal, interaktív zenei kvízjátékkal, operaesttel, kiállításokkal, tárlatvezetésekkel folytatódnak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában