Eredményhirdetés

2022.05.14. 08:00

Rajzpályázat a veszprémi, lila buszokról

A Szeretem a lila buszt! elnevezésű rajzpályázat eredményhirdetését tartották a Haszkovó úti buszfordulóban pénteken.

Juhász-Léhi István

A rajzpályázat megosztott első, második és harmadik díjasai, valamint a Méz Rádió különdíjasa

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Még a múlt hónap közepén hirdette meg a V-Busz azt a rajzpályázatot, melynek Szeretem a lila buszt! volt a címe és amelyre általános iskolák alsó tagozatosainak várták a műveit. – Remélhetőleg most már minden veszprémi tudja, hogy tavaly év végével megújult a helyi járati buszparkunk, hiszen 42 MAN típusú autóbusz érkezett a megyeszékhelyre – mondta a rajzpályázat ünnepélyes átadásán Polgári István, a V-Busz ügyvezetője. – Az egy hónapos díjmentes utazást követően azt tapasztaltuk, hogy megnövekedett az utazási kedv és azt gondoltuk, hogy jó lenne minél fiatalabb korban elkötelezni a gyerekeket aziránt, hogy a közösségi közlekedést válasszák. Ezért írtuk ki az alsós tanulóknak ezt a pályázatot, amire harminc mű érkezett.
A zsűri végül megosztott első, második és harmadik díj mellett döntött, míg a Méz Rádió különdíjat ajánlott fel annak a kisdiáknak, aki a 20 emeletest és rajta a Méz feliratot is rárajzolta a lapra. A helyezettek a busztársaságtól egész nyárra szóló utazási igazolványt kaptak. A botevesek telephely-látogatáson vehetnek részt, a dózsásokat a V-Busz különjárata veszi fel a város különböző pontjairól, majd elviszi őket az iskolába. Hegedűs Barbara alpolgármester a díjátadón elmondta, az volt a céljuk, hogy az új autóbuszokon minél többen utazzanak és azokat a fiatalok is kedveljék. 
Az eredmények: 1. Jeremiás Bende (Botev-iskola, 2/b) és Szécsényi Zalán (Dózsa-iskola, 2/b), 2. László Letícia (Dózsa-iskola, 2/b) és Nagy Kilián Benedek (Botev-iskola, 1/a), 3. Mészáros Flóra Rebeka (Botev-iskola, 1/a) és Gubicza Levente Antal (Dózsa-iskola, 2/b). A Méz Rádió különdíja: Bátori Barnabás Elek (Dózsa- iskola, 2/b) 
Minden nevezett tanuló emléklapot kapott a pályázaton való részvételéről, míg a nyáron valamennyi rajz látható lesz a buszokon. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában