Gyógyító erejű hangok

2022.05.27. 15:00

Sena és a Napfonat: Műfajokon átívelő zenei élmény

A Találkozások Zenevárosban sorozat következő koncertjét Sena és a Napfonat együttes adja május 31-én 19 órától a Hangvillában.

Napló

A Napfonat együttes tagjai ezúttal Senával együtt lépnek színpadra

Forrás: Hangvető

A program szerelmi tematikával és hat női énekhanggal várja a közönséget. A koncerten fellépők a vokális hagyomány ghánai, afro-amerikai és európai elemeit ötvözik. Sena, a ghánai–magyar MC és énekes színpadi jelenlétéhez az a cappella Napfonat együttes öt női tagja társul, így az est során a magyar és ghánai népdalok kapcsolódnak össze. 

A szervezők közölték, a Napfonat és Sena először 2021 szeptemberében, Ferenc pápát Budapesten üdvözlő koncertjén énekelt együtt egy gyönyörű spirituálét. Azóta csak mélyült a barátság, közös dalok és élmények születtek. 

A produkcióban természetes könnyedséggel fonódik egybe két távoli, de közös gyökerű vokális hagyomány. A szerelmi tematika köré font dalcsokrok végigvezetnek a különböző életszakaszokon, könnyű és nehéz tapasztalatokon, átitatva nőiséggel és életszeretettel. – Az énekhang mély és gyógyító ereje lesz a középpontban, polifonikus harmóniákba öltöztetett, tiszta, zsigeri élmény, amely a hat női hang által kelt életre különböző szerelmi történeteket – mondta el Szarka Anita, a Napfonat együttes énekese. 

Magyarországon először Veszprém nyerte el a Zene Városa címet az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának tagjaként 2019-ben, és ad otthont a különleges zenei találkozásoknak. A koncertsorozat szervezője a Fórum a Népművészetért Alapítvány, a program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában