Kulturális főváros

2022.05.11. 07:00

Sokat profitálhat az együttműködésből az EKF és a porcelángyár

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. a napokban.

Napló

A partnerség célja, hogy az EKF-program minél sikeresebb legyen. A megállapodást Markovits Aliz, a Veszprém– Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója írta alá Navracsics Tibor, a VEB2023 EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztos jelenlétében. Az együttműködés egyik része, hogy az EKF-évad 2023. január 21–22-re tervezett nyitóünnepségén részt vesz a porcelánmanufaktúra. – A Herendi Porcelánmanufaktúra és a VEB2023 EKF stratégiai együttműködésével kölcsönösen erősíthetjük egymás céljait – mondta Markovits Aliz.
– Célunk, hogy minél több látogató ismerje meg a Veszprém–Bakony–Balaton régió kulturális-turisztikai értékeit, valamint gazdag képzőművészeti és kreatívipari hagyományait is. Ha a látogatók találkozhatnak Herend örökségével, akkor még több pozitív emléket visznek majd magukkal a régióból és egyúttal Magyarországról – fogalmazott Markovits Aliz. 
Simon Attila arról beszélt, a Herendi Porcelánmanufaktúra kultúra- és értékteremtő közösség, amelynek feladata, hogy megőrizze és átörökítse évszázados értékeit, figyeljen a tradíciókra, ugyanakkor folyamatosan megújuljon, stílusteremtésben mások előtt járva meglepje a világot. – Az Európa Kulturális Fővárosa programmal kötött straté­giai szövetség alkalmat teremt arra, hogy megmutathassuk a nagyvilágnak azt az egyedülálló értéket, amelyet ma a Herendi márka világelsőként képvisel a kézműves porcelán- iparon belül, egyúttal a kulturális programok lehetőséget teremtenek a kapcsolati tőke és az arra épülő bizalmi tőke kiépítésére, ami mérhető üzleti eredményekhez fog vezetni – fogalmazott a vezérigazgató. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában