Fejlesztés

2022.05.18. 17:00

Színpad épült a bándi várárokban

A Nemzeti Művelődési Intézet egymillió forintos eszköz támogatásából, a „Közművelődési hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása” című pályázat keretében készült el a településen egy új színpad, amelynek különlegessége az, hogy az Essegvár várárkában építették fel.

Molnár Sándor

Steigervald Zsolt polgármester háttérben az új színpaddal és az Essegvárral Fotó : Molnár Sándor/Napló

Steigervald Zsolt polgármester elmondta, hogy véleménye szerint egy olyan környezetben tudtak így egy új, közösségi kulturális teret létrehozni, amit nagyon sokan kihasználhatnak majd a jövőben. 

Az Essegvár tornyának tövében, a várárokban felépített, nem túl nagy méretű színpad alkalmas lesz arra, hogy az itt megtartott előadásokkal különleges élményt nyújtson mind a fellépőknek, mind a közönségnek. Bándon több szabadtéri színpad is készült azért, hogy kicsalogassák az embereket a természetbe. Az elmúlt években már sok olyan sikeres családi programot szerveztek, amelyeken az előzetes várakozásoknál többen vettek részt. Az új várszínpad mintegy 100 méterre található egy másik szabadtéri színpadtól, így az a praktikus előnye is megvan, hogy ha egy rendezvény során át kell szerelni a hangosítást, ami időbe telik, akkor a közönségnek nem kell várakoznia a két produkció között, mert a másik, közeli színpadon elkezdődhet a műsor. 

Forrás: Molnár Sándor/Napló

Az Essegvár jelenleg a falun keresztül közelíthető meg, ami nem szerencsés egy nagyobb rendezvény esetén. Éppen ezért az önkormányzat azt tervezi, hogy a bándi temető melletti parkolóból, a települést elkerülve is megközelíthetőek lesznek majd a vár tövében található színpadok egy mezőgazdasági használatú földút felújításának köszönhetően, várhatóan ez év novemberétől. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában