Rendezvénysorozat

2022.05.07. 07:00

Szoborséta, koncertek, felvonulás, díjátadás - vasárnapig tart a Gizella-napok

Hétfőn kezdődött és vasárnap estig tart a Gizella-napok rendezvénysorozat, melyet a járvány miatt két év kényszerszünet után szerveztek meg.

Napló-információ

Herth Viktória művészettörténész vezetésével a szoborséta résztvevői jobban megismerhették Veszprém köztéri alkotásait

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A veszprémieket számtalan program várta a héten, péntek délután például szoborsétát szervezett a belvárosban a Művészetek Háza, Herth Viktória általános igazgatóhelyettes, művészettörténész vezetésével a résztvevők jobban megismerhették Veszprém köztéri alkotásait. 
Ahogy a korábbi években, úgy idén is hétvégén lesz a legtöbb és leglátványosabb esemény: szombaton délelőtt szentmise az Óváros téren, délután szabadtéri festészeti akció, irodalmi piknik a FortunArt udvarban. 
A történelmi felvonulás öt órakor indul a Szent Imre tértől az Óváros térre, ahol fél hatkor tartják az ünnepi műsort, adják át a Gizella-díjakat. 
Vasárnap a Hangvillába német nemzetiségi gálára, a megyeházára a Gizella Nőikar koncertjére várják az ünneplő veszprémieket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában