Hittudományi Főiskola

2022.05.14. 10:00

Workshop Veszprémben: Zenével dicsőítik az Urat

Gável Gellért gitárművész, Szabó Balázs gospel­énekes és Mező Misi zenész adott koncertet azon a dicsőítőzenei workshopon, melyet a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán rendeztek a minap.

Juhász-Léhi István

Forrás: Nagy Lajos/Napló

Vezér Dávid, az egyik szervező, a Szentkirályszabadjai Református Gyülekezet tagja volt segítségünkre, hogy a workshop előtt beszélhessünk a zenészekkel. 
– A gyulai Don Bosco Kollégiumban voltam középiskolás. Énekórára és énekkarra is jártam. Egy alkalommal az énektanárnő mutatott egy dalt, amely teljesen magával ragadott – válaszolta Mező Misi arra irányuló kérdésünkre, hogy miként találkozott először a keresztény dicsőítő­zenével. – Ez Sillye Jenő Múlnak az évek című dala volt. Megfordult velem minden. A dal egyszerűen, tisztán fogalmazza meg az Urat dicsérő gondolatokat, érzéseket. Akkor kezdődött a kapcsolatom a dicsőítőzenével. Aztán egy időre háttérbe szorult mindez, majd amikor hoztam egy döntést Isten mellett, akkor újra felerősödött bennem – tekintett vissza a Naplónak nyilatkozva a Magna Cum Laude zenekarból ismert gitáros-énekes. 
Mint mondta, zenésztársai­val dicsőítődalokat is szereznek, amit hatalmas ajándéknak tart. – Hiszem, hogy minden zenei stílusból lehet tanulni – fűzte hozzá. 
Gável Gellért lapunknak úgy fogalmazott, nem nekik van követőtáboruk, hanem Jézus Krisztusnak, ő „az igazi rocksztár”, a zenészek csupán egyfajta eszközök. Mező Misi elárulta, nagyon mélyre került édesanyja halála után, de az Úr Jézus megmentette. – Isten tudja, hogy mikor kell beavatkozni az ember életébe – hangsúlyozta. 
 

 

Címkék#Isten#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában