Helyi kiadvány

2022.06.30. 17:00

Falukönyvet állítottak össze: akarattyai találkára hívták az embereket

Akarattyai találka néven, helyi kiadványt állítottak össze a településen, amelyet nemrég be is mutattak az érdeklődőknek.

Kovács Erika

Sokan érdeklődtek a könyv iránt, amit Akarattyai találka címmel jelentettek meg Fotó: Kerékfy Pál

A Balatonakarattyai Fürdőtelep Egyesület kiadásában megjelent gazdag tartalmú és igényes kialakítású könyvet Ránky Péter akarattyai helytörténész szerkesztette, melyet a Magyar falu program támogatása és több mint hatvan adakozó segítségével jelentették meg. Az érdekes, számtalan helyi információt tartalmazó kiadvány létrejöttéről, valamint a kötetet kiegészítő hatalmas online anyagról, illetve annak elérhetőségéről a szerkesztő beszélt a hallgatóságnak. Gajdó Tamás színháztörténész az akarattyai kötődésű, és a könyvben is bemutatott Szabó Sándor színművész élete és művészete fontos és érdekes eseményeit és fordulatait mutatta be a résztvevőknek, fényképekkel, korabeli kritikákkal és filmfelvételekkel illusztrálta. Az esemény végén szeretetvendégségre hívta a megjelenteket a szervező helybeli fürdőtelep egyesület. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában