Hirdetés

2022.06.03. 11:08

Filmek a vízparton a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Imádod a Balatont és a magyar filmeket? A haverokkal buliznál egy nagyot? Akkor irány a Magyar Mozgókép Fesztivál! Június 9-12. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, kilenc helyszínen közel száz magyar filmet láthatsz. A fesztivál szabadtéri, vízparti vetítésekkel, több magyar film premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, felújított klasszikusokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, kiállításokkal és koncertekkel várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket.

A fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszíne idén is a balatonfüredi Tagore sétány, ahol június 10-én Az unoka című filmet tekinthetjük meg. Az Oscar-díjas Deák Kristóf az unokázós csalásokat állította első mozifilmje középpontjába. A fekete humorral fűszerezett thrillerben többek között olyan nagyszerű színészeket láthatunk, mint Pogány Judit és Jordán Tamás.

Június 11-én Balatonfüreden Grosan Cristina groteszk humorú alkotása, A legjobb dolgokon bőgni kell című film lesz látható Rainer-Micsinyei Nóra főszereplésével. A vetítés után közönségtalálkozó

Almádiban egy igazán autentikus helyszínen, a Wesselényi strandon élvezhetjük majd a vetítéseket, az utánozhatatlan kertmozihangulatot a filmek mellett a kényelmes pihenőszékek és a Balaton közelsége garantálja. Míg napközben a repülő strandlabdáké, a gumimatracoké, a főtt kukoricáé és a lángosé a főszerep, délután megkezdődnek az óriási kivetítős vetítések. A kora délutáni órákban a gyerekeket animációs filmek szórakoztatják, június 10-én a Kuflik világába kalandozhatnak, 11-én A legendás család, 12-én pedig Bors néni várja őket.

A gyerekfilmek mellett dokumentumfilmeket is nézhetünk a strandon: június 11-én Fekete Istvánról, a 20. századi magyar irodalom egyik legolvasottabb szerzőjéről láthatunk egy portréfilmet, június 12-én pedig a kiemelkedő sportolóról, Szilágyi Áronról készült, Egy mindenkiért című filmet vetítik.  

Az esti órákban jönnek a közönségkedvencek! Június 10-én Dobó Kata különleges mesebeli látványvilágot felvonultató moziját, az El a kezekkel a Papámtól! című filmjét nézhetjük meg. Június 11-én Tiszeker Dániel romantikus komédiája, a Nagykarácsony költözik a balatoni strand mellé, június 12-én pedig András Ferenc klasszikusát, a Dögkeselyűt láthatjuk, mely új alapokra helyezte a magyar bűnügyi filmet.

A részletes programról és a vetítések pontos kezdéséről itt találtok további infókat. A strandmozi vetítései belépődíj megváltásával látogathatók. Jegyeket elővételben online, a Magyar Mozgókép Fesztivál weboldalán, vagy a helyszínen lehet vásárolni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában