Különleges élmény

2022.06.30. 10:00

Miklósa Erika a Mendelssohnnal lépett fel Balatonfüreden

Vastaps kíséretében fergeteges hangversenyt adott Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, valamint Kováts Péter hegedűművész, művészeti vezetővel az élen a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar Balatonfüreden, a zsúfolásig megtelt Krisztus király-­plébániatemplomban, ismertebb nevén a piros templomban kedden este.

Kovács Erika

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja énekel a zsúfolásig megtelt Krisztus király-plébániatemplomban

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az előadást a Négy évszak nyár, komolyzenei koncertsorozat keretében rendezte meg a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. 
A zeneirodalom gyöngyszemeiből, legszebb, legismertebb dallamaiból csendültek fel lenyűgöző részletek a római katolikus templomban rendezett hangversenyen, így Bach, Mozart, Vivaldi és Händel híres műveivel ajándékozták meg a művészek a nagyérdeműt. 
Miklósa Erika, a világ egyik ünnepelt operaénekese és a Mendelssohn Kamarazenekar tökéletes összhangot teremtett a felemelő előadással a színpadon. A zenei élményt még tovább fokozta, hogy a kivételes darabok előadásakor mindvégig lehetett érezni, hogy a művészek szívből jövő és szeretetteljes, páratlan örömmuzsikálással lepték meg a közönséget. A bő másfél órás hangverseny sikerét jelezte, hogy állva tapsoltak az emberek az előadás végén, Mikósa Erika operaénekes külön köszönetet mondott a meghitt és zeneértő fogadtatásért, valamint a közönség szeretetéért. 

A balatoni város, melyet méltán a kultúra fellegvárának is neveznek, virággal köszönte meg a művésznek a különleges estet. A csokrot Gáspár Ákos önkormányzati képviselő adta át az operaénekesnek a hangverseny végén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában