V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál

2022.06.20. 09:00

Veszprémet idén is meghódította az operett

Az V. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál második napján, szombaton is Veszprém-szerte műsorokkal készültek a szerevezők.

NA

Az idei Operettfesztiválon mesejátékok is várták szombaton a gyerekeket a Színházkertben Fotó: Penovác Károly

 

 

Nem túlzás, egész Veszprémet magával ragadta az idei Operettfesztivál. A hétvége első napján délelőtt a kicsiket és kézműveskedni vágyókat a Gyereksziget várta a Színházkertben, ahol egy Mini Vidámpark is megtelepedett óriáskerékkel, körhintával, ugrálóvárral. Zenés utca avató is volt a Kossuth utca alján, hiszen az operettbe öltözött főutcát az egyik legnagyobb operettszerzőről, Kálmán Imréről nevezték el, amit Horváth Elemér Emi és Horváth Péter élőzenés kísérete, illetve a Veszprémi Petőfi Színház művészei és Nikita Braga tett teljessé. 

Déltől aztán operett zengte be a várost, ugyanis OperettVonat zakatol a flaszteren, melynek során kedvenc operett dalokat hallhattak az érdeklődők élőben a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek előadásában. A fesztivál második napján két mesejátékkal is várta a kicsiket és nagyokat Tűzkő Sándor és Nyáry Bernadett a Színházkertben.

Először a Kerek kő című interaktív mesejátékot, majd A só ősbemutatót láthatta a közönség. Sokan várták a délutánt, hiszen az operett műfaj koronázatlan királynője, Oszvald Marika történetével ismerkedhettek meg  a Schőnig Cukrászda teraszán. A beszélgetés során – melyet Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser vezetett – pár operett nótát is elhozott a közönségnek a művésznő. De ezzel természetesen nem volt vége, hiszen az 1940-50-es évek egyik legismertebb bonvivánjának, Sárdy János életébe, pályafutásába nyerhetett betekintést a nagyérdemű Derzsi György színművész előadásában. 

Még mindig csak a kora esténél jártunk, amikor a színház előcsarnokában izgalmas beszélgetést hallgathattak meg az operett barátok a magyar származású Bajor Ferenccel, azaz Ferry Seidl-lel. A beszélgetést Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, Érdemes művész, a színház direktora vezette. 

Aztán eljött a várva várt este. A megkoronázásaként a nagyszínpadon a Monarchia Operett társulata lépett fel, akik Sissi, a magyar királyné élőzenés nagyoperettet hozták el a veszprémi közönségnek. Az előadás a Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas, Kiváló művész, Kerényi Miklós Gábor rendezésében került színpadra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában