Díszbemutató

2022.06.08. 11:00

Veszprémi helyszínen kezdődik csütörtökön a Magyar Mozgókép Fesztivál

Csütörtökön a veszprémi História Kertben A játszma című film díszbemutatójával kezdődik és négy napon át tart a hazai filmek ünnepe, a Magyar Mozgókép Fesztivál. Három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, kilenc helyszínen közel száz magyar filmet láthatnak majd a filmbarátok.

Horváth Virág

Filmvetítés a várban a tavalyi Mozgókép Fesztiválon

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A Magyar Mozgókép Fesztivál a magyar film ünnepe a csodálatos Veszprém-Balaton régióban, különleges élmény a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek. A legújabb magyar alkotások premierjével, izgalmas sztárokkal, felejthetetlen moziélményekkel várunk Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a mozikban és szabadtéri vetítéseken a hűs, balatoni estében.

Június 9-én, csütörtökön 21 órakor a veszprémi Malomkertben A játszma című film díszbemutatójával kezdődik a négynapos Magyar Mozgókép Fesztivál, ahol az alkotók közül többek között jelen lesz Nagy Zsolt, Staub Viki és Hámori Gabriella is. 

Pénteken is érdemes lesz kilátogatni a fesztiválra, hiszen június 10-én 15 órakor a balatonfüredi Balaton moziban az Egészséges erotika vetítésével a fesztivál megemlékezik a nemrégiben elhunyt színész óriásról, Haumann Péterről.  Utána 17 órakor ugyanott lesz látható Lőrincz Nándor és Nagy Bálint megrázó drámája, a Legjobb tudomásom szerint, majd közönségtalálkozó az alkotókkal, Hámori Gabriella főszereplő részvételével. Pénteken 19 órától Mörk, 21 órától CSAKNEKEDKISLÁNY, majd 23 órától DJ Bootsie DJ Bootsie koncert várja a lazulni vágyókat a Filmio Fröccsteraszon, 19.30-kor a Hangvillában tartják a Szia Életem premierjét, ahol a közönség találkozhat többek között Thuróczy Szabolcs és Kovács Patrícia főszereplőkkel. Aznap 20-30-kor a Latinovits-Bujtor Játékszínben a Gárdonyi Géza romantikus regénye alapján készült Ida regényét vetítik, ahol a közönség beszélgethet Goda Kriszta rendezővel. 21.30-kor a veszprémi Malomkertben lesz látható A feleségem története, ahol a közönség találkozhat Enyedi Ildikó rendezővel. Ezzel párhuzamosan a füredi Tagore sétányon Deák Kristóf Az unoka című filmje fut majd óriás kivetítőn, utána közönségtalálkozó.

A fesztivál honlapján június 8-12. délig a közönség idén is szavazhat, hogy a legjobb mozifilm kategóriákban versenybe jelölt alkotások közül melyiket találja a legjobbnak. A szavazók között értékes ajándékokat sorsolnak ki. A közönségdíjat a Magyar Mozgókép Díjakkal együtt vasárnap a veszprémi Petőfi Színházban adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában